Буковинські дороги вбивають

Буковинські дороги вбивають Жахлива дорожньо-транспортна пригода трапилася минулої неділі у селі Давидівці Кіцманського району. Під колесами зустрічного автомобіля загинув мотоцикліст – юнак, котрому виповнився всього 21 рік, Микола Семенюк.

У селі розповідають, що хлопець з багатодітної сім’ї, де батьки виховували 9 дітей. Після закінчення школи Микола не став студентом, а допомагав удома родині, не цурався ніякої роботи. Дуже любив техніку, раніше мав моторолера, але мріяв про справжній мотоцикл та збирав кошти на його придбання. Свого «Вайпера», яким дуже пишався, хлопець купив зовсім недавно – усього два тижні встиг порадіти «залізному коневі».

Трагедія трапилася поблизу Давидівців у період між 17 та 18 годинами. Микола того дня перебував у сусідньому Кліводині — їздив провідати бабусю. Вчасно повертався додому, як зазвичай, дорогою, що проходить з райцентру Кіцмань через Суховерхів, Давидівці, Ставчани. Але не судилося юнакові зустрітися з родиною – потрапив під колеса зустрічного автомобіля. Люди кажуть, що дорога там дуже погана. Яма на ямі, мовляв, отож проїхати нею — ціла проблема. Тому водії змушені порушувати правила та, аби дощенту не добивати власний транспорт, оминають ями, почасти виїжджаючи навіть на смугу зустрічного руху.

Офіційного повідомлення про причини ДТП наразі немає. Однак відомо, що легкова автівка, під колеса котрої потрапив Микола, належить його односельцям. Кажуть, через дорожні баюри юнак злетів зі свого мотоцикла. Від удару йому відірвало ногу, отримав багато відкритих переломів, побив голову. Каретою «Швидкої допомоги» хлопчину доправили до Кіцманської ЦРЛ і, борючись за життя, він прожив ще добу. Помер юнак увечері минулого понеділка.

У Давидівцях люди не можуть отямитися від стресу та нарікають на стан автодоріг і на тих, хто мав би за цим пильнувати. А ще кажуть, що того дня, коли потрапив у страшну аварію давидівський юнак, ще багато дорожніх пригод трапилося. Допоки ж через чиюсь недбалість ми ризикуватимемо здоров’ям та життям?

Наталія БРЯНСЬКА

peredplata