Почалось! Вартість реконструкції під перинатальний центр в Чернівцях зросла до 85 мільйонів!

Почалось! Вартість реконструкції під перинатальний центр в Чернівцях зросла до 85 мільйонів!Про створення Чернівецького перинатального центру ми вже говорили. Особливо про те, як довго робились відповідні підготовчі роботи. В свою чергу про те, що реконструкцію першого пологового будинку робитимуть \”свої\” фірми, говорив нардеп Максим Бурбак. Але повідомлення прес-служби не може не здивувати. В ньому йдеться, що, цитую, \”у зв’язку з внесенням змін в проектно-кошторисну документацію на реконструкцію акушерського корпусу Чернівецького обласного перинатального центру, кошторисна вартість об’єкту реконструкції становить понад 85 млн. гривень\”. Нагадаємо, раніше говорили про 50, максимум 70 мільйонів.

Та й, зрозуміло, сума в 85 мільйонів не кінцева. Ми ж триматимемо справу реконструкції на контролі. Особливо будемо відслідковувати закупівлі робіт та послуг.

Нагадаємо, що 20 травня Експертна комісія Державного агентства з інвестицій та управління Національними проектами розглянула пакет документів щодо початку фінансування створення перинатального центру на Буковині і прийняла позитивне рішення. Зараз департаментом охорони здоров’я та цивільного захисту населення проводиться реорганізація ліжкового фонду перинатальної служби. Структурні підрозділи акушерського корпусу перинатального центру, площі якого передані в позичку пологовому будинку №1, будуть розгорнуті в новозбудованому корпусі міської дитячої клінічної лікарні та частково в гінекологічному корпусі пологового будинку №1. Це дозволить надавати акушерсько-гінекологічну допомогу в повному об’ємі всім потребуючим, переконують в ОДА.

До речі, так само зросла в ціні вартість будівництва вже зведеного (стіни є) клубу в Сокирянах, яка наразі становить 60 мільйонів.

peredplata