87-літнього ветерана з Кіцманщини позбавили пільг

Народна трибуна

Крик душі
«Упродовж мого проживання з 2007 року в рідному с. Лашківка Кіцманського району мене образили не лише родичі, котрі в шахрайський спосіб відібрали 55 тисяч євро, а й місцева влада, бо я досі не користуюся жодними законними пільгами інваліда Великої Вітчизняної війни, — крик душі 87-літнього ветерана, пенсіонера Онуфрія Стефановича Сорохана. – Гроші без мого дозволу, за незаконного сприяння працівників Кіцманського відділення «ПриватБанку», з мого рахунку забрав племінник Василь Твердохліб разом зі своєю дружиною, внаслідок чого я змушений роками ходити судами, а стосовно пільг мені всі — від сільської ради до райсоцзабезу — пояснюють, що я лише тимчасово зареєстрований у Лашківці й тому не маю права ними користуватися як всі інваліди війни. І що на території сільської ради, мовляв, вже є людина, яка підпадає під дію цього Закону України (?!) тому я не можу ні на що претендувати. Хіба ж це так має бути? Чому я не маю права отримувати безкоштовно ліки, поїхати до санаторію чи отримати компенсацію за невикористання путівки, мати пільги в оплаті житлово-комунальних послуг, право на безоплатний проїзд не лише в міському транспорті? Допоможіть, прошу, повернути законне право на пільги!»

Писк влади
Секретар сільської ради с. Лашківка пояснює, що Онуфрій Сорохан зареєстрований у селі не тимчасово, а постійно (у цьому наш кореспондент пересвідчилася за відміткою у паспорті пана Сорохана). І що працівники справді щомісячно лише підтверджують його проживання на території села за вимогою відділення ПФ України у Кіцманському районі.
Руслана Височина, начальник управління праці та соцзахисту населення Кіцманської РДА:
— Потрібно з’ясувати, у чому причина, ймовірно, цей чоловік або не все розповів, або щось не те зробили у сільраді. Тому йому варто звернутися до мене особисто за адресою: м. Кіцмань, вул.Червоноармійська, 10 ( тел. 2 19 70), і я поясню, який потрібно зібрати пакет документів для того, аби він користувався всіма пільгами, відповідно до чинного законодавства.

Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata