Генконсульство України в Сучаві сприяє співвітчизникам у транзитному проїзді територією Румунії під час літнього відпочинку

Генконсульство України в Сучаві сприяє співвітчизникам у транзитному проїзді територією Румунії під час літнього відпочинку Як повідомляє Генеральне консульство України в Сучаві у своєму листі на адресу Чернівецької облдержадміністрації, у зв’язку з початком сезону масового виїзду громадян України в період літніх відпусток на відпочинок до чорноморських курортів Болгарії та інших країн, консульство сприяє співвітчизникам у нормальному перетині ними українсько-румунського державного кордону і транзитного проїзду територією Румунії для уникнення можливих труднощів і проблем, які виникали у попередні роки.

Консульство повідомляє, що однією з причин виникнення черг при перетині кордону є те, що більшість туристичних маршрутів України організовують у такий спосіб, що автобуси майже одночасно наприкінці дня прибувають на кордон. Окрім того, найбільша напруга на кордоні виникає саме наприкінці дня у неділю, оскільки більшість українських туроператорів планують відбуття груп саме в цей день, після завершення робочого тижня.
Цього року відповідні румунські органи (Прикордонна поліція, Дорожня поліція, служби контролю транспортних перевезень) підвищують рівень контролю над проведенням транзитних перевезень територією країни, а особливу увагу приділятимуть правильності оформлення документів на перетин кордону, дотриманню перевізниками правил дорожнього руху, режиму праці і відпочинку водіїв, технічного стану транспортних засобів, дотриманню 5-денного терміну транзитного перебування на території країни.

Генеральне консульство попереджає: при накладанні відповідними румунськими посадовими особами штрафів за певні порушення їх сплата може бути здійснена лише через поштові або банківські заклади, які розпочинають роботу о 8.00 ранку, що може спричинити значні затримки у пересуванні.
Консульство зауважує, що підвищеної обережності з боку водіїв потребує основна міжнародна траса в бік Болгарії Е-85, яка є доволі складною на своїй значній частині.

У випадках виникнення можливих ускладнень при пересуванні територією Румунії, а також в інших необхідних випадках громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Румунії (м. Бухарест) за телефоном 021 230 36 60 або до Генерального консульства України в Сучаві за телефонами: 0230 520 167 (службовий стаціонарний), 073 002 40 60 (мобільний телефон Генерального консула) або 073 205 19 72, 072 330 70 07 (мобільний телефон віце-консула). Окрім того, зазначена інформація, а також контактні телефони місцевих управлінь румунської поліції, дорожньої поліції, повітових лікарень та структур з питань надзвичайних ситуацій, інша корисна інформація подається на веб-сайті Генерального консульства за адресою http://suceava.mfa.gov.ua.

peredplata