Фахівці Укравтодору припускають, що якісні дороги в Україні з\’являться через 85 років

Фахівці Укравтодору припускають, що якісні дороги в Україні з'являться через 85 роківУкравтодор представив сім проектів будівництва нових доріг, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Козак.
Три з них є першочерговими, на них планується витратити майже 42 млрд грн, передають \”АвтоНовости\”.

Так, вже незабаром розпочнуться роботи з будівництва, ремонту та експлуатації ділянок доріг Краковець – Львів – Броди – Рівне (258 км, вартість – 13 млрд грн), автомобільної дороги від кордону з Росією до Харкова та Новомосковська (209 км, 3,9 млрд грн), а також Великої кільцевої автодороги навколо Києва від автомобільної дороги Київ – Чернігів – Нові Яриловичі до ділянки Київ – Ковель – Ягодин (151,6 км, 24,9 млрд грн).

Ці кошти буде залучено за рахунок інвесторів, які беруть на себе будівництво, ремонт та експлуатацію, а держава надає держгарантії, розробляє модель повернення інвестицій і встановлює розмір максимальної плати за проїзд по нових ділянках.

Керівництво корпорації \”Укравтодор\” обіцяє робити дороги стійкими до навантажень і перепадів температур. За словами глави відомства Євгена Прусенка, головні дороги країни будуть ремонтуватися за стандартом ЩМА-20. Саме щебенево-мастиковий асфальтобетон використовувався на трасі Київ – Бориспіль, яка перебуває в хорошому стані вже тривалий час.

Раніше повідомлялося, що фахівці Укравтодору припустили, що якісні дороги в Україні з\’являться через 85 років. За їхніми підрахунками, сьогоднішній рівень фінансування і темпи будівництва дозволять зробити дороги хорошими тільки до кінця цього століття.

peredplata