Створено Громадський комітет самозахисту населення

Створено Громадський комітет самозахисту населення3 серпня 2013 року в Дніпропетровську створено Громадський комітет самозахисту населення Дніпропетровщини. На першому зібранні, яке проходило в офісі громадського руху «Лелека» були присутні 9 осіб – громадські активісти з Дніпропетровська, Новомосковська і Павлограда. Вони говорили, що людські права, в тому числі гарантовані Конституцією, систематично порушуються з боку органів державної влади, місцевого самоврядування та суб\’єктів господарювання. В ході обговорення присутні прийшли до висновку про необхідність об\’єднання зусиль спрямованих на захист і відновлення прав громадян на Дніпропетровщині. Було прийнято звернення до співвітчизників, де оголошено про створення Громадського комітету самозахисту населення Дніпропетровщини і викладено причини і мотиви, які привели до необхідності такого кроку.
Новостворений комітет очолив Сергій Філіпенко (Дніпропетровськ, тел. 0994585025, електронна адреса svf2011@ukr.net), координатором у Павлограді став Володимир Степаненко (тел. 0501654047, електронна адреса stepanenko-47@ukr.net), координатори у Новомосковську – Анатолій Коваль і Артур Литвиненко (тел. 0509077535).
Звернення до співвітчизників
Останні два десятиліття характеризувались погіршенням становища переважної більшості громадян України. В країні лютує корупція, в українські словники ввійшли такі слова, як «відкат», «кришувати», «дерибанити», «разборки». Більшість об\’єктів державної власності колишнього СССР «прихватизовані» невеликою групою осіб, які поставили державу на стражі виключно своїх інтересів, а не більшості населення країни. Під державним прикриттям ці об\’єкти в більшості своїй зруйновані, обладнання порізане і здане в металобрухт, люди залишились без роботи. Згортання виробництва привело до того, що близько половини працездатних українців не можуть знайти собі роботу у власній державі і шукають заробіток за її межами.
За даними ООН майже 80% українців перебувають за межею бідності. Україна перетворилася в країну, де на мінімальна зарплата чи пенсія не забезпечує людині задоволення її фізіологічних потреб. Соціальний захист існує лише для невеликої купки людей – олігархів, їх сімей та наближених, а також для бюрократів, які обслуговують цих багатіїв. Право на безкоштовне лікування та навчання існує лише на папері, так само, як і можливість захистити свої права в судах, а правоохоронні органи захищають лише право на пограбування українського народу і самі перетворились в ОЗУ (організовані злочинні угрупування). Нікого вже не дивують побори ДАІшників на дорогах, хабарі в установах, в тому числі – в міліції, прокуратурі чи судах, «кришування» ними наркоторгівлі. Комунальні платежі перетворились на ще один вид поборів.
Така ситуація стала можлива через пасивність значної частини суспільства, байдужість до долі своєї, своїх дітей та внуків. Саме пасивність і байдужість українських громадян зробила можливим масштабне руйнування і брутальний грабунок українського народу невеличкою купкою негідників. Подальший шлях у цьому напрямку загрожує загибеллю, наївне сподівання, що олігархи і чиновники «накрадуться» та «наїдяться» і припинять свої злочини, не має під собою жодних раціональних підстав. Не накрадуться і не наїдяться! Грабунок і руйнація країни продовжаться, якщо люди залишаться байдужими і пасивними. «Порятунок утопаючих – справа рук самих утопаючих», – ця відома теза має стати дороговказом як для тих, хто вважає себе патріотом України, так і для тих, хто просто хоче вижити в цей непростий час.
Потрібно зрозуміти – влада захищає не народ, а виключно себе рідну і тих, хто її поставив – кримінально-олігархічні угрупування. Не відстоюють права громадян і партії (і ті що у владі, і опозиційні), профспілки чи громадські організації – вони перетворилися на групи із захисту приватних бізнес-інтересів та дезорієнтації простих громадян. Громадянин має захищатись від такої влади повсюди і не передовіряти захист своїх прав іншим. Ефективно захистити свої права можна лише об\’єднавшись, причому – на позапартійній платформі – платформі самозахисту народу від антинародних дій влади.
На наше переконання, формою такого об\’єднання можуть стати комітети самозахисту народу. Їх завданням має стати захист прав тих, хто входить до одного з таких комітетів або активно з ним співпрацює. Комітети не повинні виступати в ролі правозахисних організацій – вони повинні допомагати громадянам самим організовувати захист своїх прав.
Виходячи з цього, ми оголошуємо про створення Громадського комітету самозахисту населення Дніпропетровщини.
Закликаємо до співпраці всіх тих, хто вважає свої права чи права інших громадян порушеними і готовий боротися за їх відновлення. Закликаємо також підтримати нашу ініціативу і створювати громадські комітети самозахисту в інших регіонах, населених пунктах, районах, на підприємствах, вулицях в багатоквартирних будинках, і т. п. для ефективного захисту прав людей, які в них проживають чи працюють. Готові до співпраці з усіма, хто готовий відстоювати свої права і права інших громадян.

Разом – переможемо!

Джерело

peredplata