Опалювальний сезон в Чернівцях починається із запізненнями

Опалювальний сезон в Чернівцях починається із запізненнямиНа сайті міської ради з’явилося повідомлення про те, що опалювальний сезон в Чернівцях розпочнеться 3 жовтня. «2 жовтня, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин підписав розпорядження про початок опалювального сезону 2013-2014 років в м. Чернівцях. Згідно з ним, вже 3 жовтня буде подано тепло у будівлі житлового та нежитлового фонду. Опалення у закладах освіти та охорони здоров’я було увімкнено 1 жовтня.» – заявили у міськраді.

Проте люди розповідають про зовсім інше.

– В нас в аудиторіях холодно, десь 11-12 градусів. Опалювати ще не почали, – розповіла 3 жовтня студентка ЧНУ Іванка Капустянська.

Справді, холодно в аудиторіях багатьох факультетів ЧНУ. Студенти сидять на заняттях в куртках. Власноруч поміряла температуру повітря в одній аудиторії географічного факультету – там виявилося всього 15 градусів.
Холодно і в інших навчальних закладах – на некомфортну температуру пожалілися студенти Чернівецького професійного ліцею сфери послуг, ЧТЕІ КНТУ, учні ЗОШ №27.

Можливо, ці навчальні заклади віднесли до якоїсь особливої категорії, бо опалювати в них мали ще 1 жовтня? Але зовсім не виключено, що для студентів така ситуація закінчиться прикро – застудою. Проте так само не включили вчасно опалення в лікарнях і садочках, а це ще більше небезпечно для здоров’я людей.

Станом на 3 жовтня було холодно і в домівках чернівчан. В квартирі чернівчанина Олега температура на рівні 16 градусів.

Оскільки наш очільник міста не зовсім легітимний, то, можливо, і опалювальний сезон 1 і, відповідно, 3 жовтня розпочався в паралельному всесвіті – краю, де варто жити? Там, де ремонтують дороги і впроваджують покращення…

Ярослава МАКСИМЮК

peredplata