У Міноборони розповіли, як нашкодили передчасні повідомлення ЗМІ про дислокацію буковинських десантників

Після повідомлень у ЗМІ про переміщення 82-ї окремої десантно-штурмової бригади російські війська завдали по ній 5 авіаударів за добу.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram 21 серпня.

Маляр наголосила, що за несанкціоноване поширення такої інформації встановлена кримінальна відповідальність – ст. 114-2 Кримінального кодексу України.

“Поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років”, – зазначила заступниця міністра оборони.

За тиждень до цього видання Forbes опублікувало статтю, начебто 82-га десантно-штурмова бригада чисельністю у 2 тисячі людей, укомплектована західною технікою, вступила в бойові дії на півдні України.

Forbes заявило, що 82-га бригада — “один з останніх великих підрозділів, які Генштаб ЗСУ тримав у резерві”. А видання Kyiv Post писало, що бригада “схоже, вже досягає успіхів”.

peredplata