На яких вулицях у Чернівцях цьогоріч планують завершити ремонт

У Чернівцях цьогоріч планують завершити ремонт на вулицях Кармелюка, Щербанюка, Кафедральній. Також відремонтувати чотири міжбудинкових проїзди. Крім цього, розпочати ремонт на вулиці Заньковецької та Ярошинської.

Про це під час преспідходу сказав міський голова Роман Клічук.

За його словами, з вулицями в центрі міста є складнощі з проєктною документацією, бо усі мережі не обліковані й в проєктах не передбачені. Відтак коли розривають дороги, бачать мережі, яких немає ні в обліку, ні в реєстрі. Тому доводиться оперативно змінювати проєкт.

Вулиця Кармелюка

На вулиці Кармелюка змінювали проєкт через знайдені мережі, каже Клічук.

Капітальний ремонт частини вулиці Кармелюка від Буковинської до Кобилиці розпочали у березні. Згідно з тендером на сайті Prozorro, його виконує компанія “Техно-Буд Сервіс” з села Чагор за майже 40 мільйонів гривень. Підрядник замінює водопровідні, каналізаційні та газові мережі й асфальт.

Спочатку роботи мали завершити до 1 вересня. Згодом за додатковим договором термін продовжили до 1 грудня, й зазначили: “Виконання робіт може бути закінчено достроково”. За словами Клічука, вулицю Кармелюка завершать за короткий період.

Вулиця Щербанюка

На вулиці Щербанюка також змінювали проєкт через знайдені мережі, каже Клічук.

Ділянку вулиці Щербанюка від Небесної Сотні до Головної капітально ремонтують за 56 мільйонів гривень. Робить це компанія “Техно-Буд-Центр”.

Роботи мали завершити до серпня, але, за словами Клічука, їх завершать до листопада.

Вулиця Кафедральна

“На Кафедральній інша ситуація, ми планували поточний ремонт. Коли зняли верхній шар, приїхали представники водоканалу і Чернівцігазу й побачили, що там усе на межі прориву. Тому Чернівцігаз і водоканал прийняли рішення в екстреному порядку змінити і водопровідну мережу, і газову”, — каже Клічук.

Ремонт ділянки Кафедральної від Головної до Героїв Майдану вартує понад 6 мільйонів гривень. У тендері перемогла чернівецька фірма “Смеречина”.

За умовами договору, підрядник має завершити ремонт вулиці до жовтня.

Чотири міжбудинкові проїзди

За словами Клічука, цьогоріч планували відремонтувати 9 міжбудинкових поїздів. Наразі завершили п’ять:

  • на Комарова;
  • на проспекті Незалежності;
  • на Руській;
  • на другому провулку Кармелюка;
  • на Південно-Кільцевій.

“Ще чотири в процесі або будуть оголошувати тендери. Але вони невеликі, до листопада, думаю, мають бути зроблені”, — каже Клічук.

Вулиця Ярошинської

За словами Клічука, через прориви мінятимуть водопровід, тому вирішили капітально відремонтувати вулицю.

На капітальний ремонт вулиці Ярошинської оголосили тендер. Очікувана вартість — понад 41 мільйон гривень. Ремонт планують завершити до 1 вересня 2024 року.

Вулиця Заньковецької

“У цьому році ще є Заньковецька на ділянці до філармонії. Роботи складні, тому, напевно, ми зайдемо в зиму виключно на заміну мереж. Ще ми виходимо з того, що теплі зими, і, думаю, що в цей період ми змінимо всі мережі. А з лютого-березня, можливо, буде погода і приступимо до дорожнього покриття”, — каже Клічук.

Джерело: Суспільне Чернівці

peredplata