Зупинку перенесли, а про безпеку не подумали

«Неодноразово впродовж тривалого часу звертаємося до департаменту житлово-комунального господарства міської ради щодо безпідставного, на наш погляд, перенесення зупинки громадського транспорту «Клуб», що по вулиці Зарожанській, але досі немає жодної реакції, — крик душі мешканців мікрорайону Роша. — Хоч і належно обладнана, нова зупинка біля торгового комплексу розміщена на повороті, а це підвищує ризик виникнення ДТП. Не всі водії, особливо приватного транспорту, можуть миттєво відреагувати, до прикладу, на перебігання вулиці школярами. До всього, ми отримали відповідь з міського Центру пасажирських перевезень, що перевізники (Денисівка-1 та ПП Волощук, автобуси 3, 4 та 27 маршрутів) мають зупинятися також і на попередньому місці та що основною залишається стара зупинка, а на новообладнаній водії мають зупинятися хіба що на вимогу пасажирів. Ймовірно, ніхто з водіїв не хоче виконувати цієї вимоги, бо на попередньому місці демонтовано і навіс, і лавицю для очікування транспорту. Тому якщо міські транспортники не доводять до перевізників та водіїв зміст свого спілкування з чернівчанами з тієї чи іншої проблеми, то нехай, врешті, з цим розберуться та як слід вислухають людей. Бо ми вважаємо, що зручна стара зупинка має бути відновлена».

Директор Центру міських пасажирських перевезень Ігор Васильович Кожуленко каже, що нова зупинка біля торговельного комплексу «Норма» обладнана за рішенням виїзної комісії. До неї входили представники департаменту житлово-комунального господарства, працівники державтоінспекції та фахівці житлоуправління територіальної (Шевченківської) районної ради.

— Ми облаштовуємо зупинки-місця для очікування пасажирами транспорту винятково за спонсорські кошти, — пояснює Ігор Васильович. — Я вважаю, що люди даремно скаржаться – нова зупинка естетично оформлена, гарна, так що вони швидко звикнуть. Адже до доброго завжди швидше звикаєш…

Від редакції. Чи дійдуть компромісу мешканці Роші та міські транспортники у питанні, що важливіше – естетика чи безпека, дізнаємося згодом та повідомимо про це читачів.

Наталія БРЯНСЬКА,
Ірина БАЄР,
студентка 2 курсу історичного факультету ЧНУ

peredplata