На Буковині ведмеді вкрали трьох корів

На Буковині ведмеді вкрали трьох корівУ жителів Путильського району Чернівецької області за останній місяць ведмеді вкрали три корови. Така поведінка тварин пов’язана з тим, що вони запасаються жиром для зимової сплячки.

– Полюють ведмеді, здебільшого, на високогір’ях Карпат, – каже мисливствознавець Путильського держлісгоспу Ярослав ГРИГОРЯК. – Так, їхніми жертвами вже стала худоба в селі Шепіт, хуторах Нижня Яловичора та Сарата.

Через місяць ведмеді ляжуть спати – на три-чотири місяці. Зараз звірі запасаються жиром, щоби був запас для сну. У пошуках м’яса звірі забрідають і до людських господарств.

– Зараз ведмеді дуже голодні. Для того, щоби лягти спати, вони мають запастися необхідним жиром, який відкладеться для запасу на всю зиму, – розповів мисливствознавець Путильського держлісгоспу Ярослав ГРИГОРЯК.

– У сплячку косолапі ляжуть десь через місяць, коли настануть перші серйозні заморозки та випаде сніг. Той холод, який є у горах зараз, для ведмедів не страшний.

Ярослав Григоряк розповів, що восени ведмеді часто нападають на інших тварин та з’їдають їх. На людей косолапі ще не нападали. Їхніми жертвами, зазвичай, стають дикі кабани, поранені олені, що не змогли втекти з-під лап хижака, та людська худоба. Найбільше ведмедям смакує телятина, конина та ягнятина.

My Webpage

peredplata