Мати вбитого Лозінським чоловіка зраділа звільненню екс-нардепа

Мати вбитого Лозінським чоловіка зраділа звільненню екс-нардепаСтавлення до звільнення Лозинського на батьківшині неоднозначне.

На Кіровоградщині ставлення до несподіваного звільнення Лозінського неоднозначне. Якщо в Ульянівському районі, звідки родом убитий ним Олійник, рішення суду гаряче засуджують, то на малій батьківщині самого Лозинського, у Голованівську, опитані нашою знімальною групою пересічні містяни переконані, що екс-депутат не винен. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

За новою огорожею – охайна мазанка. Тут у селі Грушка Ульянівського району живе самотня 86-річна матір вбитого Валерія Олійника. Баба Люба звістці про звільнення вбивці єдиного сина зраділа. Каже – сама про це клопотала.

\”Тому що я за Лозінського не знаю ніяких убитків. А згадую його як добру людину. Там торгують на базарі і кажуть, що Лозінський допомагав учням, Лозінський допомагав больним учителям і так далі. Копійкою допомагав\”, – каже Любов Олійник, мати вбитого.

Старенька переконана, що Лозінський ні в чому не винен. Мовляв, люди наговорюють на хорошу людину. Вона запевняє, що ніякої допомоги від колишнього нардепа не отримувала. Нову ж огорожу поставила за власний кошт.

\”Я получила пенсію. От я ті гроші берегла, прикупила цю дорогушку. А Лозінський ніяк не допомагав? Ні – я за Лозінського нічого не знала…\”, – каже Любов Олійник.

Натомість односельчани вбитого новиною про звільнення Лозінського шоковані.

\”Несправедливо, несправедливо. Оце треба його посадити. Хай відсидить і буде знати, що він наробив оце, вбив людину!\”, – каже Микола Рябоконь, житель Грушок.

У сусідньому Голованівському районі на головній вулиці райцентру стоїть розкішний будинок Віктора Лозінського. Ворота віли екс-нардепа наглухо зачинені. Місцеві кажуть, зрідка сюди навідується його дружина. Втім, весь час за спорудою ретельно доглядають.

Сусіди, схоже, з нетерпінням чекають, коли сюди повернеться господар. Тут досі переповідають, як багато Лозінський зробив для районута його мешканців.

\”Якби цю справу з самого початку по-нормальному розслідували, то здесь підгрунття політичного заказу. А до дійсності ніхто не докопувався. Найшли крайнього і чоловік відсидів п\’ять років ні за що. І тепер дальше опять цькують\”, – каже Василь Перепелиця, житель Голованівська.

\”Я людину судить не буду – я не суддя. Для району він зробив, багато чого зробив для району. Він і садік відремонтував, і школу зробив і стадіон\”, – каже Андрій Ковальский, ще один мешканець Голованівська.

Щоправда, ні гучних святкувань, ні салютів з приводу звільнення земляка у Голованівську не було. інформацію про це, поширену в інтернеті, місцеві спростовують.

\”Це інформація не є правдива, у Голованівську жодні заходи: ні офіційні особи, ні громадськість не проводили. Нічого такого не було. Я доручив нашим службам у районі перевірити цю інформацію, телефонував до своїх знайомих – нічого подібного не відбувалося\”, – каже Ігор Ткаченко, голова Голованівської райдержадміністрації.

І найближчим часом не відбудеться. Майже одночасно із звісткою про звільнення Лозінського до району долетіла інформація, що його знову затримали.

Кореспондент ТСН Олена Шворак

peredplata