Коли нам повернуть заощадження?

«За два роки, відколи при владі президент Янукович, я, як і мої близькі та знайомі, нічого конкретного не чув про повернення вкрадених у людей заощаджень, — крик душі чернівчанина, мешканця вулиці Маловокзальної, ветерана праці Миколи Івановича Требіша.

– Свого часу нам повернули по тисячі гривень, відтоді ж ніхто навіть не говорить про те, аби виплатити решту. Хоча у передвиборчих програмах ой як галасували про неодмінне повернення вкладів. А нам, літнім людям, котрим із плином часу років, як і хвороб, тільки додається, ці гроші дуже потрібні: на ліки та навіть на кусень хліба. Бо комунальні платежі поглинають майже всю пенсію. Як вижити? Чому про це ніхто навіть не згадує? На що сподіватися? Нехай віддадуть нам наше!»
Начальник філії Чернівецького обласного терито-ріального відділення «Ощадбанку» Ганна Володимирівна Теслюк:

— Поки що немає відповідної постанови Кабміну, яка б передбачала проведення виплат заощаджень, про які йдеться. І до бюджету на цей рік кошти для цього не закладені. Однак втрачати надії не варто – навіть до кінця нинішнього року влада може взятися за вирішення цього наболілого питання. Саме тому громадяни, котрі ще не встигли занести свої дані до реєстру, можуть приходити вже зараз до територіальних філій «Ощадбанку» та зробити це завчасно, аби не вистоювати потім довжелезних черг. При собі необхідно мати ощадну книжку, паспорт, довідку про присвоєння ідентифіка-ційного номера (коду). Якщо є ощадна книжка, що дісталася громадянинові у спадок, необхід-но невідкладно звернутися до нотаріуса й засвідчити у нього право на цей спадок (отримати довідку). І ще варто пам’ятати про таку важливу деталь: у разі зміни прізвища вкладника впродовж останнього часу треба обов’язково мати документ, що це підтверджує.

peredplata