Торговці «деруть шкіру» за штучні квіти…

«Щороку, коли відвідуємо могили покійних родичів та знайомих на кладовищі біля Годилова, вражаємося нахабству торгівців штучними, живими квітами та поминальними свічками, що розмістилися на розі вулиць Червоноармійської та Південно-Кільцевої. Чи не в прямому сенсі слова вони шкіру з людей деруть за свій крам, — крик душі чернівчан Євгенії Іванівни Кузик, Михайла Сидоровича Чабана та Олени Петрівни Яків’юк.

– Вони вже, мабуть, зовсім совість втратили: за три квіточки правлять по 10-20 гривень! Свічки також надто дорогі. Коли ж хтось із покупців намагається торгуватися, то налітають, мов ті круки: все, мовляв, тепер дорого. При цьому ще й образити можуть, навіть лаються непристойними словами. Чому місто нічого не робить з цією «точкою»? Хіба це не стихійна торгівля? Чому ті, хто хоче і може пом’янути своїх рідних та близьких, не мають можливості зробити це без зайвих витрат та стресів?»

Начальник управління інвестицій та розвитку споживчого ринку департаменту економіки Чернівецької міської ради Руслана Василівна Сідляр:

— Це й справді стихійна торгівля, і ми з нею постійно боремося. Ускладнює ситуацію те, що наразі немає чіткої межі між Чернівцями та Годиловом Сторожинецького району, і тому, коли з’являється міська перевірка, стихійні продавці переходять на територію Годилова і навпаки. Насправді там нічого не обладнано для торгівлі, вона здійснюється просто з землі. Місця люди займають несанк-ціоновано, та ще й сперечаються між собою. Я посилаю туди працівників управління, вони часто проводять роз’яснювальну роботу. Минулого місяця навіть було складено кілька протоколів про порушення. Крім цього, існують угоди з Державною службою охорони, що допомагає місту боротися з подібними проблемами не лише на розі вулиць Червоноармійської та Південно-Кільцевої. Стихійну торгівлю врегулювати непросто, але ми вже маємо успіхи – наприклад, на вулиці Зеленій. Саме тому будемо працювати у такому напрямку й надалі, аби у недалекому майбутньому торгівлю з вказаного місця перенести на ринки міста чи на тому місці створити спеціальні торговельні ряди. Тоді на ціноутворення впливатимуть і ринки, бо саме це питання якраз і не наше.

Наталія БРЯНСЬКА

peredplata