«Чи хтось думає про безпеку пасажирів?»

«Водій 32-го маршрутного мікроавтобуса № 008-84 МС, що курсує від готелю «Турист» до Калинівського ринку, наражає пасажирів на небезпеку, нехтуючи правилами перевезень, — крик душі чернівчан Орисі Іванівни Візнюк, Наталії Іллівни Дробишевої, Ігоря Валентиновича Чебана.

– Уже не перший раз нам довелося добиратися до «Калинки» у вкрай переповненому салоні цього мікроавтобуса, яким керує далеко не молодий чоловік. Зокрема, 20 листопада водій, незважаючи на слушні зауваження пасажирів, підбирав на зупинках усіх бажаючих і люди змушені були тиснутися та задихатися – бо ж гроші за проїзд платив кожен. І це при тому, що салон цієї машини як слід не пристосований для перевезення людей – він вочевидь перепланований з вантажного «буса», сидіння такі маленькі, що на них нормально розміститися може хіба дитина, і аж ніяк не доросла людина. На зауваження водій «огризається», мовляв, ніхто з пасажирів не платить, коли йому доводиться повертатися з «Калинки» до «Туриста» порожнім. А де служби, котрі мають відслідковувати цей процес? Коли, врешті, такі водії думатимуть не лише про наповнення власних кишень, а й про безпеку пасажирів?»

У Центрі міських пасажирських перевезень нас запевнили, що реакція стосовно приватного підприємця-перевізника у зв’язку із зазначеною ситуацією буде належною. І буде вжито заходів, завдяки яким пасажири не матимуть підстав хвилюватися за безпеку свого життя та здоров’я. Щодо пристосованих для пасажирських перевезень вантажних мікроавтобусів, то вже з початку наступного року (з 1.01.2012) встановлюються обмеження на експлуатацію транспортних засобів певних видів, певних років випуску тощо, отож переобладнані старі та незручні колісні транспортні засоби на пасажирські маршрути допускатися не будуть.
Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata