«Магістральна» небезпека

«Впродовж багатьох років наші родини та родини односельців постійно наражають себе на небезпеку через відсутність на вулиці Магістральній пішохідного переходу, — крик душі мешканців с. Орошани Кіцманського району Ніни Абрамович, Ярослава Катернюка, Анатолія Гаврилюка, Орисі Кадильник. – Колись тут була «зебра», але з часом розмітка стерлася, і відповідні служби її не поновлюють. От і виходить, що нам, дітям та онукам, аби дістатися садочка, школи, ощадкаси, лікарні, пошти чи магазину (усі ці заклади розташовані у Неполоківцях), доводиться вистоювати на узбіччі та чекати, поки котрийсь із водіїв не змилостивиться та не зупиниться, щоб пропустити людей перейти на інший бік вулиці. Особливо небезпечно тут вранці, коли цілі колони автомашин невпинним потоком рухаються в напрямку Калинівського ринку. Саме в цей час і діти поспішають до школи… Допоможіть нам відновити перехід! Ми зверталися до селищного голови Неполоківців, однак жодної відповіді не отримали. Він лише запропонував читати районну газету, у якій, мовляв, згодом буде відповідь. Час йде, а у «районці» з цього приводу так нічого й не пишуть… Куди ще можна звертатися, не знаємо. Але дуже стурбовані тим, що небезпека чи не щодня підстерігає кожного з нас при переході вулиці Магістральної».

Селищний голова Неполоківців Андрій Васильович Панчук:
— Справді, мешканці Орошан зверталися до мене з питанням про облаштування пішохідного переходу. Його обговорювали на нараді у Кіцмані за участю начальника Служби автодоріг області Романа Майора, адже це – компетенція винятково їхня. Я особисто також звертався з клопотанням до цієї служби, тепер чекаю на відповідь. Крім того, на місце виїжджала комісія, вивчала можливість облаштування в Орошанах переходу. Для цього необхідні кошти, з якими наразі сутужно. Бо тут йдеться про можливість облаштування світлофора на перехресті. Думаю, можливо, наступного року спеціалісти приймуть рішення на користь пішоходів. У свою чергу, я беру на контроль окреслену проблему, і депутатам дам доручення докласти зусиль задля позитивного її вирішення.

Чернівецька ДЕД, Олег Іванович Малетич:
— Звернення від селищної ради Неполоківців до дільниці не надходило (?!). Що стосується пішохідних переходів, то ми поновлювали їх напередодні навчального року по всій території області. Швидше за все, перехід, про який йдеться, не передбачений Проектом організації дорожнього руху. Якби було звернення, було б простіше. Тоді, вивчивши питання комісійно, дотичні служби внесли б, за потреби та можливості, доповнення до Проекту організації дорожнього руху в області.
Наталія БРЯНСЬКА

peredplata