Київське «Динамо» ганебно завершило свої виступи в Європі

Київське «Динамо» ганебно завершило свої виступи в ЄвропіКиївське «Динамо» безславно завершило виступи у єврокубках 2011/12. У шостому турі групового турніру Ліги Європи динамівці зіграли у бойову нічию з тельавівським «Маккабі» – 3:3. Навіть попри те, що у «Динамо» фактично не було шансів на вихід в плей-офф, такий результат у матчі з далеко не першою командою Ізраїлю є ганьбою.

Київське «Динамо» безславно завершує свою єврокубкову кампанію. І хоча шансів на вихід в плей-офф Ліги європи було не так і багато, але вони були.

По закінчені першого тайму з «Маккабі», коли кияни вели в рахунку 2:0, а «Сток Сіті» вигравав у «Бешикташа», здалося, що дива бувають. Але ж ні. Є в команді кивїського «Динамо» такі гравці, які можуть «накакати» в кашу, яку варила уся команда.

Цікаво, скільки разів Хачеріді варто підводити свою команду, щоб Суркіс відправив його, наприклад, в Грецію. Мабуть, відповідь знає лише Юрій Сьомін. І хоча російський тренер любить заявляти, що нічого страшного не сталося, команда лідирує в чеміонаті України. Але, чому «Динамо» лідер? Відповідь проста – «Шахтар» грає ще гірше за київську команду.

Що стосується самої гри з «Маккабі», то тут варто перейти на персоналії. У нинішньому складі команди, яку зліпив Сьомін, місця в складі заслуговує лише Гусєв. Інколи це може стосуватися Алієва, Бетао. Коваль, став заручником ситуації. Це по складу «Динамо» в грі з «Маккабі». Сьомін може заперечити, мовляв, не було ні Шевченка, ні Михалика, ні Шовковського. Так, але «Маккабі» – це навіть не середняк європейського футболу, а аутсайдер.

Питання навіть не в тому, що «Динамо» зіграло внічию, оскільки «Бешикташ» усі мрії розвіяв у другому таймі, вигравши у «Сток Сіті». Уся справа в якості футболу, яку демонструє команда Сьоміна. У грі зі «Сток Сіті», коли варто було перемагати, Сьомін вирішив віддати перевагу «сцикливому» футболу. У результаті була нічия, яка й звела шанси на вихід з групи до теоретичних.

По грі Алймеди ті ж самі претензії. Так, він забив гол, але краще б цього м’яча не було, як і самого бразильця в складі «Динамо». На початку другого тайму Алмйеда програє позицію Атару і робить йому підніжку. Далі подвійний удар від «Маккабі» і судді. Гол у ворота «Динамо» і вилучення Алмейди.

Через вісім хвилин нагадав про себе Хачеріді. До цього оборонець «Динамо» лише сперечався із суддею, але вирішив показати, що він «хоробре сердце» «Динамо». Але вийшло навпаки, Хачеріді слабка ланка київської команди. Ігорю Суркісу варто відправити свого гравця на обстеження в клініку Києва на вулиці Фрунзе. Ще є варіант віддати в спаринг-партнери одному з братів Кличків, щоб тяга до дебоширства на полі зникла.

Як можна пояснити поведінку Хачеріді, який перебуваючи в 30 метрах від порушення правил Йейни на Алієву, прибіг до гравця «Маккабі» і почав його тягати за шкибарки. Усе це бачив боковий суддя, котрий і доповів головному арбітру, куди варто відправити Хачеріді.

Цікаво, коли власники «Динамо» зрозуміють, що в нинішній команді забагато баласту, і ми вже на дні.

Після двох вилучень у «Динамо», гра для «Маккабі» була зроблена. Гості спочатку зрівняли рахунок, а потім і вийшли вперед.

Грати в меншості «Динамо» не звикло, але із суперником такого класу це було можливо. Повністю не дав зганьбитися «Динамо» в цій грі Олег Гусєв, який і зрівняв рахунок. Намагалося «Динамо» і вирвати перемогу, але ноги не бігли, а голова в деяких гравців працювала вже над планами на відпустку.

Ледве не забув ще про одного «героя» гри – Денис Гармаш. Це його, третій гол у ворота Максима Коваля, оскільки обрізатися поблизу своєї штрафної, це вже перший клас вуличного футболу. Здається, усіх «героїв» матчу згадав. Юрія Палича забув, але він сам має сказати, що провалив сезон, якщо совісті вистачить.

Після фінально свистка варто було подивитися в обличчя Олегу Гусєву. Там читалося: Де я? Що я тут роблю? Що це за команда?..

«Динамо» (Київ) – «Маккабі» (Тель-Авів) – 3:3 (2:0). 14 грудня. Київ. Стадіон «Динамо» ім. Лобановського. Початок 20:00

Судді: арбітр – Даніель Стальхаммар; асистенти – Петер Мартінссон, Йоакім Флінк; четвертий арбітр – Мартін Ханссон; додаткові помічники – Міхаель Лерьєус, Боян Панджич (усі – Швеція)

«Динамо»: 35.Коваль, 2.Даніло Сілва, 3.Бетао, 8.Алієв, 9.Ярмоленко (Аруна 85), 11.Ідейє (Мілевський 66), 19.Гармаш, 20.Гусєв – кап, 34.Хачеріді, 36.Нінкович (Корреа 68), 44.Алмейда

Запасні: 74.Кичак, 10.Мілевський, 22.Кравець, 25.Аруна, 26.Аді, 37.Юссуф, 77.Корреа

Головний тренер: Юрій Сьомін

«Маккабі» Т-А: 55.Хаімов, 27.Веред, 4.Нівалдо, 21.Йейни – кап, 2.Сабан, 6.Альберман, 23.Логасі (Даббур 61), 15.Міха (Зізов 69), 19.Кехат, 18.Конате, 16.Атар

Запасні: 1.Леві, 3.Коен, 11.Зізов, 44.Пуншец, 45.Манчеров, 13.Даббур, 42.Чекол

Головний тренер: Нір Левін

Голи: 1:0 – Алмейда (12), 2:0 – Гусєв (17), 2:1 – Веред (48), 2:2 – Атар (62), 2:3 – Даббур (75), 3:3 – Гусєв (80)

Попередження: Ярмоленко (60), Алієв (79) Нівалдо (54), Йейни (55), Атар (63), Конате (69)

Вилучення: Алмейда (47), Хачеріді (55)

Джерело

peredplata