Історія з таємним стеженням і прослуховуванням журналістів з Bihus.info

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
 
-Добре що хоч нікого не вбили й не покалічили!
Історія з таємним стеженням і прослуховуванням журналістів з Bihus.info буде мати продовження і дуже негативні наслідки для України.
Стаття на цю тему знаходиться на першій сторінці одного з найвпливовіших видань світу The Financial Times. Автор статті Крістофер Міллер (Christopher Miller). Заголовок “Українські ЗМІ стали ціллю налаштованої за Зеленського “інфоармії”.
І це ж треба щоб цей скандал розгорівся впереддень засідання міністрів закордонних справ ЄС і невдовзі перед самітом ЄС, який стосуватиметься надання фінансової допомоги Україні.
У очільника МЗС Угорщини Петера Сіярто і прем`єра Віктора Орбана тепер у руках козирна карта: “Україна не є демократичною країною, бо там передслідуються журналісти. Країну, де відсутня свобода преси, ведеться тиск на журналістів, не можна називати демократичною, яка сповідує європейські цінності”.
Це також є чудовим “подарунком” для тих конгресменів, які виступають проти допомоги Україні і тих, хто вагається.
“Онлайн і фізичні напади на журналістів кидають тінь на правління президента”, – наголошує видання.
“Серія нападів і наклепницьких кампаній проти відомих українських журналістів кинула тінь на роботу Володимира Зеленського щодо захисту свободи ЗМІ. … Хоча раніше журналісти зазнавали онлайн-кампаній залякування та наклепницьких кампаній, останніми днями це переросло у переслідування в реальному житті”, – пише Financial Times.
Згадалися часи Кучми і вбивство Георгія Гонгадзе. Дякувати Богу, що тут обійшлось без жертв.
 

peredplata