Українці \”провели\” шість партій у Раду під час опитування

Українці "провели" шість партій у Раду під час опитуванняПартії \”Опозиційний блок\”, \”Всеукраїнське об\’єднання \”Батьківщина\”, \”Блок Петра Порошенка \”Солідарність\”, \”Об\’єднання \”Самопоміч\”, Радикальна партія Олега Ляшка і \”Всеукраїнське об\’єднання \”Свобода\” подолають бар\’єр в 5% і пройдуть у Верховну Раду відповідно до опитування центру соціальних досліджень \”Софія\”. Про це свідчать результати опитування, представлені в прес-центрі Українських Новин.

Результати відображають думку 40,4% опитаних, які обов\’язково прийняли б участь у голосуванні, якби вибори проходили найближчим часом.

Відповіді респондентів розподілилися в такий спосіб: 15,6% проголосували б за ОБ, 13,5% – за \”Батьківщину\”, 12,6% – за БПП, 9,4% – за \”Самопоміч\”, 8,6% – за РП і 5,3% – за \”Свободу\”.

У випадку участі у виборах партії голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі (при створенні такої) голоси розподілилися в такий спосіб: 15,6% проголосували б за ОБ, 12,8% – за \”Батьківщину\”, 12,2% – за БПП, 8,6% – за РП, 8,5% – за \”Самопоміч\” і 5,2% – за партію Саакашвілі.

Якби у виборах брала участь партія депутата Ради від \”Батьківщини\” Надії Савченко (при створення такої) голоси розподілилися б у такий спосіб: 15,8% проголосували б за ОБ, 10,8% – за \”Батьківщину\”, 10,4% – за БПП, 10% – за партію Савченко, 8,3% – за \”Самопоміч\” і 7,1% – за РП.

Опитування проводилося 29 червня – 8 липня у всіх областях (у Донецькій і Луганській областях проводилося на контрольованій владою території, у Криму не проводилося).

Було опитано 2001 повнолітніх респондентів методом особистого інтерв\’ю.

Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Як повідомляли Українські Новини, опитування показало довіру українців до соцопитувань.

Джерело

peredplata