\”Україна очима редактора\” на Буковині

"Україна очима редактора" на БуковиніМинулого року на Буковині побвали майже 30 журналістів з усіх областей держави у рамках акції Українського жкрналістського фонду \”Україна очима редактора\”.

Мандри журналістів. З чернівецьких журналістів Україною мандрував редактор газети \”Час\” Петро Кобевко. Сьогодні він поділився своїми враженнями від того, що бачив, а також враженнями регіональних колег про Буковину.

Чернівці – місто європейське. Таке враження склалось у редакторів друкованих видань, що виходять в інших областях. В рамках прес-туру \”Україна очима редактора\”, організованого Українським журналістським фондом, на Буковину приїздили 28 представників ЗМІ з усієї України. Подорожували всією Україною, аби, так би мовити, розширити рамки власного світогляду.
\”Якби в ЄС приймали міста, Чернівці були б уже там\” (Ігор Бредихін, газета \”Провінція\”, місто Константинівка, Донецька область); \”Чернівецька філармонія – єдина серед подібних закладів в Україні (!), завдяки професіоналізму і чисельності спроможна власним колективом виконати Дев’яту симфонію Бетховена\” (Наталка Квітка, газета \”Донеччина\”, місто Донецьк); \”Чернівці, як і Телль-Авів, – столиця світу\” (Євген Ніколаєнко, \”Одеські вісті\”, місто Одеса). Усе це свіжі відгуки про Чернівецьку область журналістів з усієї України.
Петро Кобевко разом із колегами з інших областей мандрував Україною. Каже, багато про що свою думку довелось змінити.
– От уявіть собі, що ми – журналісти з усіх областей усієї України – з\’являємось у Донецьку. Про Донецьк у нас говорять, що ледь не Росія вся там, мовляв, і нас тягнуть до Росії. Нічого подібного. Вони такі самі українці, як і ми всі, а інколи ще й навіть сильніші. Вони просто говорять російською мовою, – сказав Петро Кобевко, Заслужений журналіст України.
Коли живеш тут постійно, багато що перестаєш помічати, – констатує Петро Дмитрович, потрібен свіжий погляд. Тим більше, робота журналіста зобов\’язує більше говорити про недоліки і недопрацювання. А от редактори з інших регіонів про Буковину тільки чули.
– Журналісти з журналістського фонду побували у багатьох країнах світу. Вони мають з чим порівняти у багатьох областях, то коли вони приїхали на Буковину, зайшли в місто, вони подумали, що вони перейшли вже кордон, лиш тільки десь митниці не було і прикордонників. Вони вважали, що вони вже десь в Європі, – розповів Петро Кобевко.
Доброї заздрості колеги-редактори і не приховували, ділиться враженнями Петро Кобевко. Результатом стало майже 100 публікацій про Буковину у різних виданнях України.

Джерело

peredplata