У Чернівцях жінки-водії змагались за звання «Міс авто-2012»

У Чернівцях жінки-водії змагались за звання «Міс авто-2012»Яскраве свято для жінок, які водять автомобілі, приурочене Міжнародному дню прав жінок і миру, організували автоспортивний клуб «Буковина» та обласна організація Всеукраїнської спілки автомобілістів.

Попри традиційність весняного автомобільного заходу, який в області проводиться щорічно, нинішнє автомобільне шоу-змагання, підтримане численними спонсорами, відзначалось масовістю і особливою естетикою дійства з квітами, призами, виступами митців. У конкурсі на майстерність водіння автомобіля взяли участь 6 команд від підприємств та автосалонів міста. 38 учасниць виявили бажання поборотись за титул красуні, яка з біблійних часів, навчившись керувати чоловіком, з не меншим успіхом осідлала і сучасний транспортний засіб…

В ранкову сонячну пору на Соборній площі Чернівців організатори змагань зустріли її учасників квітами. Колона автомобілів у супроводі екіпажу Буковинської автоінспекції здійснила автопробіг вулицями міста, вітаючи чернівчан з святом та закликаючи учасників дорожнього руху до взаємоповаги і толерантності на дорогах, які, власне, є ознаками саме жіночого стилю водіння автомобіля. А практичні навики володіння кермом жінки продемонстрували на території торгівельно-розважального комплексу «Панорама» під контролем досвідчених арбітрів з автошколи обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів.

Насамперед, учасниці здали теоретичні екзамени з Правил дорожнього руху. Екзаменаційні місця цього разу жінкам були надані в салонах респектабельних автомобілів «Рено», що додало екзаменаційному процесу святковості і елегантності. На майданчику, обнесеному стрічкою безпеки, буковинські красуні обережно, хоча й не без емоцій, виконали обов’язкові фігури водіння автомобіля з рухом між вузько розставленими віхами, «заднім ходом», заїздом «у дворик», зніманням кільця, «змійкою», перенесенням «пляшки шампанського». До речі, всіх учасниць змагань, майно та відповідальність за клієнтів застрахувала компанія «Гарант Авто». В конкурсі взяли також участь жінки з вадами здоров’я, учасниці міжнародного ралі інвалідів.

—Ми ставили за мету створити для наших красунь, насамперед, добрий настрій,— сказав, звертаючись до учасників і вболівальників змагань віце-президент автоспортивного клубу «Буковина» Іван Мельничук. — Попри це, звичайно ж, в такий спосіб пропагуємо безпечний рух, культуру водіння автомобіля, що є одним з статутних завдань і обласної спілки автомобілістів, і автоклубу.

Активну підтримку «автомобільно-жіночому» конкурсу надала Міжнародна парфумерно-косметична компанія «Ламбре Груп», нагородивши учасниць витонченою косметичною продукцією. Сама ж процедура нагородження відбулась у супроводі пісенної класики, яку жінкам дарували заслужений діяч мистецтв України Віктор Рурак та його колеги з Чернівецької обласної філармонії.

Родзинкою урочистого дійства стало публічне зізнання в щирих почуттях юнака-чернівчанина до коханої дівчини, яка вразила його не лише серцем і красою, але й тим, як гарно вона водить автомобіль. На думку спостерігачів, пропри статус події, у якій мають бути переможці й переможені, переможцями себе у цьому святі відчули всі його учасники. Втім, медалі й кубки, мали свої персоналії, рейтинги і номінації.

Ото ж, в командному заліку серед команд-підприємств перше місце виборола команда фірми таксі «Браво-захід», на другому — підприємства «Епіцентр», на третьому — автошколи спілки автомобілістів. Серед команд автосалонів міста на першому місці команда «Автоподіум Рено», на другому — «Карпати –автоцентр Фольксваген», на третьому — «Тойота Олімпік Моторс-Чернівці».

В індивідуальному заліку на знання правил дорожнього руху переможцем стала Жанна Скрипнікова, на другому — Наталія Пухальська, на третьому — Людмила Боднарюк. В категорії швидкісного маневрування автомобілем перемогу здобула Ольга Пліхтяк, срібним призером стала Інна Шевчук, на третьому місці — Ірина Добрянська.

Представники Міжнародної парфумерної компанії «Ламбре» вручили премії «За волю до перемоги» Наталії та Тетяні Скрипніковим, Лучії Усач.

—Я мріяла про автомобіль з дитинства.— Розповіла в інтерв’ю засобам масової інформації переможець в індивідуальній першості з швидкісного водіння автомобіля водій таксі фірми «Браво-захід» Ольга Пухальська . — Колись дуже хотіла мати велосипед, його в мене не було… П’ять років тому придбала авто. Дуже люблю і свою машину, і роботу. Вона, звичайно ж не легка. Тому таке свято для нас з елементами змагання — це, насамперед, відпочинок.

Ольга — одна з десяти жінок, які працюють в «Браво-захід». За кермом таксі жінка четвертий рік. Автомобіль водить вправно, що й засвідчила перемога у змаганнях. Це попри те, що її старенький «Фольксваген» без «гідравліки», потребує фізичних зусиль при керуванні. Пані Пухальська каже, що сприяє цьому, насамперед, любов до машини і постійне відчуття відповідальності за кожну свою дію за кермом. Дуже любить, коли на дорозі учасники дорожнього руху чемно уступають одні одним дорогу, подаючи вдячні сигнали «аварійками». На її думку, в майстерності водіння автомобіля необхідний талант, як у кожній справі, у якій людина може проявити себе. Ольга виховує 19-річного сина, і вважає свій успіх у змаганнях і материнським успіхом, адже хоче, щоб син також виростав працьовитим, дисциплінованим, з добрими манерами, за які його поважатимуть люди.

Джерело

peredplata