«Про підвищення рівня соціального захисту населення» та «Про підвищення розмірів пенсій\”

«Про підвищення рівня соціального захисту населення» та «Про підвищення розмірів пенсій"23 квітня 2012 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанови «Про підвищення рівня соціального захисту населення» та «Про підвищення розмірів пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», які спрямовані на реалізацію соціальних ініціатив Президента України В. Януковича щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення.


Зазначеними постановами передбачено:
з 1 травня 2012 року:

здійснити осучаснення заробітної плати для обчислення пенсій тим, хто вийшов на пенсію до 2008 року.

Осучаснення буде проведено до середньої заробітної плати за 2007 рік тим, у кого пенсії обчислені відповідно до законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про наукову і науково-технічну діяльність», а також колишнім військовослужбовцям строкової служби та членам їх сімей, які одержують пенсії відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».
Досить суттєво збільшаться в результаті осучаснення розміри пенсій шахтарів, хіміків, науковців.
Пенсії, призначені до 01.05.2012 за зазначеними вище законами, підвищуються таким чином, щоб розмір підвищення з урахуванням осучаснення заробітної плати, становив:
– не менше 100.00 грн. для осіб, у яких страхового стажу не менше 20-ти років у жінок та 25-ти років у чоловіків;
– не менше 50.00 грн. для осіб, у яких страхового стажу менше 20-ти років у жінок та 25-ти років у чоловіків.
Для осіб, які одержують соціальні пенсії розмір пенсії підвищується на 30.00 грн.

Вирівняти розмір підвищення до пенсій членам сімей померлих інвалідів війни до рівня підвищення до пенсій членам сімей загиблих.
Розмір підвищення до пенсій членам сімей померлих інвалідів війни збільшиться з 28 до 42 відсотків прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.
Розмір підвищення до пенсії збільшиться на 119,1 грн. (з 238,1 до 357,2 грн.) у 172,4 тис. осіб.

Збільшити розміри підвищень до пенсій учасникам війни.
Розмір підвищення збільшиться у 1307,2 тис. осіб на 42,5 грн. (в осіб, нагороджених медалями, – з 127,6 до 170,1 грн., в інших учасників війни – з 85,1 до 127,6 грн.).

з 1 липня 2012 року – поетапно підвищити пенсії військовослужбовцям.
З 1 липня основні розміри пенсій військовослужбовців (обчислені від грошового забезпечення та вислуги років) будуть підвищені на 11 відсотків.
З 1 вересня розмір такого підвищення збільшиться до 23 відсотків, а з 1 січня 2013 року – до 35%.
В Україні пенсії будуть підвищені понад 600 тис. колишніх військовослужбовців. За повідомленням прес-служби ГУ ПФУ в Чернівецькій області

peredplata