ЧНУ обладнають засобами тривожної сигналізації

ЧНУ обладнають засобами тривожної сигналізаціїПро це повідомив сьогодні, 28 вересня, під час засідання колегії обласної державної адміністрації начальник відділу державної служби охорони при УМВС України в Чернівецькій області Василь Патраш. За його словами, роботи вже майже завершуються і планується, що з 5 жовтня об’єкт Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО буде обладнаний засобами тривожної сигналізації з підключенням на головний пульт централізованого спостереження відділу державної служби охорони при УМВС України в Чернівецькій області та взятий під охорону.

Василь Патраш також повідомив, що упродовж березня-травня проведено обстеження 413 банківських установ краю, за результатами якого встановлено, що стан їх охорони незадовільний. У зв”язку з цим керівникам кредитно-фінансових установ області надіслано подання про необхідність усунення причин та умов, що сприяють учиненню правопорушень.

«Однак комісією у складі працівників управлінь державної служби боротьби з економічною злочинністю, карного розшуку та відділу державної служби охорони з 19 запланованих до перевірки банківських установ області щодо виконання направлених подань обстежено лише 4 банківські установи – відділення ПАТ КБ «Глобус», Чернівецьку регіональну дирекцію (відділення №1) ПАТ «Апекс Банк, відділення «Банк Інвестицій та заощаджень», дирекцію ПАТ КБ «Діамантбанк», – зауважив начальник відділу державної служби охорони УМВС України в Чернівецькій області. – Керівники цих установ виконали всі вимоги відповідних подань». Керівники ж інших банківських установ, як відзначив Василь Патраш, до відповідних обстежень комісію не допустили.

За результатами колегії прийнято рішення зобов’язати начальника управління Національного банку України в Чернівецькій області разом з керівниками банківських установ області вжити заходи щодо обладнання приміщень відповідно до вимог постанови правління Національного банку України «Про затвердження Положення щодо технічного стану та організації охорони приміщень банків України». У разі відсутності у приміщеннях засобів термінового виклику міліції – розглянути можливість обладнання робочих місць касирів тривожною сигналізацією (тривожною кнопкою) з підключенням на головний пульт централізованого спостереження відділу державної служби охорони при УМВС України в Чернівецькій області.

Також за результатами колегії прийнято рішення при формуванні обласного бюджету на 2013 рік передбачити кошти на здійснення належної охорони обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Михайла Івасюка. Управлінню культури облдержадміністрації спільно з дирекцію «Державного історико-культурного заповідника «Хотинська фортеця» доручено звернутися до Міністерства культури України з клопотанням про виділення коштів на укладення договору для охорони зазначеного об’єкта підрозділами відділу державної служби охорони при УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata