Карантин вихідного дня: як буковинці дотримувалися вимог

 
За минулі вихідні на території Чернівецької області у складі мобільних груп правоохоронці перевірили понад 650 громадських закладів. Так, протягом двох діб, 21 та 22 листопада, поліцейські виявили та задокументували 69 адміністративних правопорушень.

Зокрема, правоохоронці склали 16 адміністративних протоколів за статтею 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесли 53 адміністративні постанови за недотримання громадянами маскового режиму у громадських будівлях та спорудах. За таке порушення чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від 170 до 285 гривень.

Нагадаємо, що 11 листопада у зв’язку зі стрімким поширенням COVID-19, Кабінет Міністрів України впровадив карантин вихідного дня. Відповідно до прийнятих змін, у суботу і неділю забороняється робота торгових центрів, спортзалів, салонів краси, закладів культури, магазинів промтоварів, розважальних та закладів харчування. Протиепідемічні заходи, які стосувалися «помаранчевої зони», наразі діють по всій території України.

На території Чернівецької області щоденно працює понад 60 поліцейських мобільних груп. Правоохоронці проводять з громадянами роз’яснювальну роботу щодо важливості неухильного дотримання карантинних обмежень. А в разі порушення – реагують відповідно до чинного законодавства.

Нагадуємо, за порушення правил карантину та санітарних норм передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Порушникам загрожують штрафи від 17 до 170 тисяч гривень або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata