ФК «Університет» з Чернівців футболив у Еспанії

ФК «Університет» з Чернівців футболив у ЕспаніїВ еспанському місті Алмерія відбувся Х чемпіонат Європи з футболу серед університетів, у якому взяли участь 16 команд із 10 країн. ФК «Університет», що один-єдиний представляв Україну, у підсумку посів дев’яте місце.

Про перебіг подій на іспанських полях розповів головний тренер Микола Осадець, котрий щойно повернувся із командою додому:

– Наша група із чотирьох колективів виявилася доволі «міцним горішком». Про це свідчить те, що іспанська «VALENCIA» і російська «Кубань» загалом здобули на чемпіонаті 3 і 4 позиції. Буковинці були близькі, аби позмагатися за місця на вищих щаблях турнірної таблиці, та не пофортунило. Є низка причин. 12 команд прилетіли на літаках, три іспанські колективи до уваги не беремо, бо виступали як господарі. Наш футбольний клуб добирався автобусом. Суперники мали 2-3 дні на відпочинок і тренування. «Університет» після далекої і виснажливої дороги у 3, 5 тисячі кілометрів одразу, як кажуть, – у бій. Проте у нашому активі три перемоги і стільки ж поразок. Вважаю, що це виправдано.

Ось із якими іменитими клубами, знаними за Лігами чемпіонів і Європи, звів нас жереб: англійський «NOTTINGHAM», іспанська «VALENCIA» , німецький «FREIBURG» і французький «MONTPELLIER».

Буковинські футболісти давно мали змогу брати участь у європейських змаганнях, однак поїхали вперше. А це багато про що говорить. Як і те, що усі три іспанські команди здобули «золото», «срібло» і «бронзу».

Наші хлопці ознайомилися не лише зі спортивними умовами в Іспанії (численні майданчики для футболу – малі і великі штучні поля, тенісу, бадмінтону, гольфу тощо), але й із тією інфраструктурою, що належно і на високому рівні доповнює футбольне життя тамтешньої країни.

Микола Осадець зазначив, що за такий шанс – змагатися на європейській першості – треба завжди боротися вдома, в Україні. Для цього ФК «Університет» старатиметься і надалі бути однією із найкращих студентських вітчизняних команд. А на близьку перспективу, врахувавши «плюси» і «мінуси» нинішнього літа, клуб зможе позмагатися і за вищі місця на європейському чемпіонаті.

Василь ДЖУРАН

peredplata