Етап чемпіонату світу з мотокросу у Чернівцях об’єднає два чемпіонати Європи

На чернівецькій трасі Міжнародного спортивного центру «Суперкрос» 20-21 липня відбудеться шостий етап Чемпіонату світу з мотокросу в класі МХ3 – найпотужнішому класі світового мотокросу серед мотоциклів об’ємом двигуна до 650 куб. см. Чернівецька траса є найкращою в Україні для проведення змагань з технічних видів спорту. В Україні лишень вона має відповідні ліцензії міжнародних федерацій авто та мотоспорту.

Тут багато разів гостювали кращі гонщики Європи та світу на етапах континентальних та світових чемпіонатів. Щоразу високий рівень організації змагань у Чернівцях і стан траси викликали у гостей Буковини найкращі відгуки. Нині до шостого етапу Чемпіонату світу з мотокросу в класі МХ3 приєдналися одразу два Чемпіонати Європи серед юнаків у класах ЕМХ-65 та ЕМХ-85 (мотоцикли з об’ємом двигуна 65 та 85 куб. см. відповідно).

Уперше глядачі, які завітають на ці змагання, отримають насичену та цікаву програму, оскільки протягом двох змагальних днів відбудеться чимало заїздів. Заявки на участь у чернівецькому етапі подали близько 60-ти гонщиків у класі МХ3 і по 40 юнаків у кожному класі на Чемпіонат Європи, в тому числі й потужній «десант» українських спортсменів.

Генеральний директор Міжнародного спортивного центру «Суперкрос» Михайло Ротар зазначив, що під час змагань у Чернівцях працюватимуть відразу дві міжнародних дирекції: одна – від світової федерації (FIM) та європейської (UEM), які контролюватимуть процес змагань.

Очікується, що до Чернівців завітають представники Міністерства спорту та Кабінету міністрів. Безпекою глядачів та спортсменів опікуватимуться спеціальні служби охорони траси та міліція.
Прес-служба міської ради

peredplata