Київське «Динамо» виграло у Чернівцях

Київське «Динамо» виграло у ЧернівцяхУдруге долю матчу в Чернівцях за участю зіркових ветеранів київського «Динамо» вирішує місцевий полковник міліції – у 2010 р. його гол приніс господарям нічию, а тепер у доданий час він бив пенальті.

Товариський матч між чернівецькими динамівцями та ветеранами «Динамо» (Київ), який відбувся 9.08.13 на стадіоні «Буковина», був присвячений 20-річчю футбольної команди УМВС України у Чернівецькій області.

Перед початком зустрічі у рамках офіційної церемонії різні відзнаки ювілярам вручали губернатор Михайло Папієв, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, начальник буковинської міліції Олександр Демидов та представник Федерації футболу України і керівник обласної федерації Василь Орлецький. Найвищі нагороди (медаль «За заслуги» ФФУ) дісталися головному міліціонеру краю Олександру Демидову та його помічнику – «хрещеному батькові» футбольної команди-ювіляра Івану Зайцеву. Серед нагороджених були також Іван Косоловський, Руслан Тарновецький, Василь Томащук та інші. Пам’ятні медалі вручили і всім учасникам товариської зустрічі.

Сам поєдинок, попри товарисько-ювілейний статус, видався доволі напруженим і безкомпромісним. Гості зі столиці «відрядили» вперед кращого бомбардира Чемпіонату світу 1994 р. Олега Саленка та молодого ветерана Сергія Нагорняка, які постійно тримали в напрузі чернівецький захист. Гостро підключався до атак у першому таймі і Сергій Федоров. Проте відкрив рахунок, вже за традицією, голеадор Олег Саленко, який у середині першого тайму сам заробив і реалізував пенальті. До слова, ворота чернівецького «Динамо» захищав чемпіон Всесвітньої Універсіади 2009 р. Юрій Кисилиця, який тоді виграв всі серії післяматчевих пенальті. Але виграти двобій у Саленка йому не вдалося.

Чернівецькі динамівці теж створили чимало небезпечних моментів біля чужих воріт. Але на останньому рубежі просто потрясло діяв Святослав Сирота. Зокрема, він повитягував м’ячі з «дев’ятки», з-під поперечини, з нижнього кута воріт. Двічі шкіряна куля влучила у стійку.
Поки футболісти відпочивали, публіка насолоджувалась запальними піснями шоу-групи «Вікторія» та показовими виступами юних вихованців клубу карате «Лідер».
Після перерви гості раз за разом ловили чернівчан на контратаках, застосовуючи нехитрий хід: після перехоплення віддавали пас на хід Сергію Нагорняку, який очікував передачу перебуваючи у центрі поля однією ногою на своїй половині. Один з таких проходів у другій половині тайму Сергій довів до логічного завершення. Збільшити рахунок могли також Іван Яремчук, якому в останній стадії просто не вистачило швидкості, аби довести задумане до кінця, Сергій Федоров (найгостріший його прохід з виходом сам на сам кидком в ноги ліквідував Кисилиця) і той же Нагорняк. Особливо запам’ятався епізод, коли Едуард Цихмейструк супер ефектно підіграв собі п’ятою, пройшов правим флангом і навісив в центр на Нагорняка, який пробив головою у падінні, але недостатньо сильно, аби забити гол. Потішив «екзотичними» фінтами і Віктор Леоненко.

Інтрига повернулася, коли на першій доданій хвилині ще один чемпіон Всесвітньої Універсіади 2009 р. Олександор Крохмалюк ударом метрів з 20-ти влучив у самісіньку праву дев’ятку, не залишивши Сироті жодних шансів. Відчувши перспективи вирвати нічию, місцеві динамівці пішли великими силами вперед. Могли ще пропустити, але ризик спрацював і ювіляри таки отримали супер шанс уникнути поразки. Дмитро Дучак увірвався з правого флангу до чужої карної зони, де був укладений на газон Олегом Хлусом (син Віктора Хлуса). Арбітр Михайло Маланчук без вагань вказав на 11-метрову позначку. Виконати пенальті взявся полковник Іван Зайцев, який у 2010 р., нагадаємо, зрівняв рахунок, вийшовши на заміну за ветеранів «Буковини».

Тоді, правда, Іван Миколайович забив з гри. Цього разу завдання було, здавалося б, простішим. Але це якщо не враховувати всю напругу та відповідальність, які сфокусувались у цьому вирішальному моменті. Розбіг, удар… Святослав Сирота стрибає у свій лівий кут, Іван Зайцев спрямовує м’яча у протилежний і… Ні, м’яч зрадливо пролітає повз стійку… (на світлині) До фінального свистка той же Зайцев ледь не вискочив раз на «побачення» з кіпером, але пас виявився сильним і м’яч «втік» задалеко вперед.

Отож, остаточний рахунок – 1:2 на користь зіркових ветеранів київського «Динамо». Якщо проводити аналогію з попереднім матчем динамівців у Чернівцях у 2010 р., якби знову забили і Саленко, і Зайцев, була би знову нічия. А так з цього «забивного дуету» забив лише Саленко, тому господарі програли.


«Динамо» (Чернівці) – ветерани «Динамо» (Київ) – 1:2 (0:1)

Голи: Олександр Крохмалюк (60+1) – Олег Саленко (17 п.), Сергій Нагорняк (53). На 60+3 хв. Іван Зайцев не реалізував пенальті.

«Динамо» (Чернівці): 1 Юрій Кисилиця, 2 Ілля Велігурський, 3 Сергій Янчик, 6 Олександр Крохмалюк, 8 Костянтин Мага, 11 Іван Гавучка, 15 Володимир Домніцак, 18 Андрій Лахнюк, 19 Роман Степанков, 20 Василь Томащук, 60 Іван Зайцев – к/к.

12 Вадим Топорівський, 16 Ярослав Косоловський, 13 Віталій Ісаєв, 4 Руслан Домніцак, 21 Сергій Дуган, 31 Олег Демидовський, 9 Володимир Тодераш, 17 Михайло Бойчук, 5 Віталій Сорочан, 7 Дмитро Дучак, 14 Сергій Мережа. Тренер – Валерій Сарафінчан.

«Динамо» (Київ): 1 Святослав Сирота, 2 Володимир Безсонов – к/к, 3 Сергій Федоров, 4 Сергій Кузнецов, 5 Сергій Нагорняк, 6 Юрій Мороз, 7 Едуардр Цихмейструк, 18 Олександр Презетко, 9 Олег Саленко, 15 Андрій Оксимець, 11 Михайло Стельмах.

8 Іван Яремчук, 10 Віктор Леоненко, 17 Віктор Хлус, 14 Олег Хлус, 19 Олег Венглінський.

Судді: Михайло Маланчук, Сергій Дарійчук, Олег Найко. Четвертий арбітр – Василь Фурман. Інспектор – Олексій Лазенко.

Попередження: Олег Хлус (57).

Фото: Анатолій Бойда
Матч транслювався в прямому ефірі на chv.tv, а в запису можна буде подивитися наступного тижня на телеканалі «Чернівці».

Джерело та світлина СпортБук

peredplata