Бізнесмени готові підтримати «Буковину» за схемою «народної команди»

Бізнесмени готові підтримати «Буковину» за схемою «народної команди»Пропозиція губернатора Михайла Папієва підтримати чернівецьку «Буковину», чиї спонсори раптово вирішили «розбігтися», за схемою «народної команди» отримала доволі оперативну позитивну реакцію – вже з’явився перший бізнесмен, який готовий допомогти фінансово.

На заклик керівника крайової виконавчої влади Михайла Папієва щодо підтримки футбольної «Буковини»130426-Bukovyna-Sevastopol-B-sportbuk.com (239) за схемою «народної команди» першим відгукнувся знаний меценат спорту – депутат Чернівецької міської ради і керівник готельно-туристичного комплексу «Буковина» Валерій Чинуш, який зазначив: «Ми любимо футбол, вболіваємо за нашу «Буковину» і маємо бути поруч не лише тоді, коли команда не має проблем і святкує якісь успіхи. Справжні вболівальники, як і друзі, пізнаються якраз у важкі часи. На жаль, такі часи знову настають для «Буковини», чиї спонсори вирішили припинити фінансування клубу. Це прикро. Але важливо, що від команди не відвернулась влада. Губернатор публічно запропонував підтримати «Буковину» за схемою «народної команди», і я вважаю, що на цей заклик варто відгукнутися і «рядовим» вболівальникам, і, можливо, в першу чергу бізнесменам. Незалежно від політичних симпатій, бо йдеться про допомогу головній футбольній команді краю, яка захищає честь Буковини. Зі свого боку, я готовий приєднатися до цього проекту «народної команди» і взяти на своє утримання одного-двох буковинських футболістів. Підкреслюю – буковинських. Якщо цю пропозицію підтримає пару десятків бізнесменів-патріотів Буковини, ми не втратимо команду і, принагідно, можливо, навіть дамо новий поштовх розвитку саме буковинського футболу. Тим більше, що і почесний президент клубу Віталій Михайлішин заявив про намір зробити акцент в комплектуванні «Буковини» на вихованцях місцевого футболу. А щодо останніх розмов і чуток навколо чернівецької команди, особисто мені незрозуміло, чому тренер або інші працівники клубу, які не мають відповідних повноважень, дозволяють собі в інтерв’ю розказувати, що немає фінансування, що команда припиняє своє існування, що вони самі шукають гравцям нові колективи і таке інше. Справа тренера – тренувати. Футболісти мають контракти і повинні готуватися до наступних ігор. А такі серйозні заяви, які стосується долі команди, можуть робити лише безпосередньо керівники клубу або інвестори. Кожен має займатися своєю справою».

Нагадаємо, що Валерій Чинуш підтримує низку провідних спортсменів краю і спортивний клубchynush2010-sportbuk.com «Гешко», який спільно з місцевою владою поступово налагоджує роботу спортивного інтернату в Кіцмані, а також реалізовує різноманітні інші спортивні проекти (у т.ч. міжнародні змагання «Буковинська миля», які цього року вперше відбуватимуться у статусі офіційного Чемпіонату України з бігу на 1 милю). Декілька сезонів він фінансував «Буковину-2». А ще декілька років тому фактично за схожою схемою «народної команди» Валерій Чинуш взяв на своє утримання двох баскетболістів «Стріби», яка дійшла було до вищої ліги України. Щоправда, ця баскетбольна команда не дограла сезон у вищій лізі, оскільки головні партнери припинили фінансування. Можливо, у футболі, враховуючи, що це найпопулярніший у нас вид спорту, схема «народної команди» діятиме успішніше. Принаймні, хочеться у це вірити.

Отож, хто ще з бізнесменів готовий приєднатися до проекту «народної команди» і підтримати «Буковину»?!

Джерело та світлина СпортБук

peredplata