Сабо назвав останній матч \”Динамо\” \”бардаком\”

Сабо назвав останній матч "Динамо" "бардаком"Ветеран київського Динамо Йожеф Сабо прокоментував ситуацію в команді після її вильоту з Ліги Європи.

Про групу, яку Динамо не змогло пройти в Лізі Європи: \”Інших варіантів для Динамо, крім як першого місця в групі, я не розглядав. Динамо в будь-якому разі є авторитетним клубом, що ставить максимальні завдання в кожному змаганні. Але грі з Маккабі навіть складно давати якусь оцінку. За великим рахунком киянам особливо нічого і не світило. Турки приймали вдома англійців, яким вже нічого не потрібно було в плані турнірної стратегії\”.

Про провал: \”Ми дуже часто критикуємо тренерів, звалюючи всю вину на них. Але чому футболісти не отримують такого шквалу критики за свою гру? Так поводити себе, як учора в другому таймі дозволили собі деякі гравці, як мінімум не дозволено вихованій людині.

Згадаймо першу червону картку в матчі. Алмейда отримав її за те, що змушений був страхувати Хачеріді, який у цьому епізоді грубо помилився\”.

Про критику на адресу Сьоміна за дуже обережну тактику гри: \”Якщо взяти матч Маккабі, в ньому повторилися ті ж проблеми, які переслідували Динамо першу частину сезону: Сьомін не може в обороні використовувати перевірених, але травмованих гравців, вимушено варіюючи захисні порядки.

Вилетів Попов – з лівим захисником проблема. Адже Бетао – не лівша, до того ж він украй рідко підключається до атакувальних дій команди. А тенденції такі, що крайні захисники зобов\’язані брати участь у кожній атаці своєї команди. Якщо в сучасному футболі атакують 6-8 чоловік, то стільки ж гравців зобов\’язані брати участь в обороні своїх воріт. У такому ключі мусить діяти команда, яка розвивається і хоче чогось досягти\”.

Про останній матч року для Динамо: \”Я б, напевно, навіть матчем не назвав той, вибачте, бардак, за яким у середу спостерігали вболівальники. І стосується це більшою мірою другого тайму. Упевнений, керівництво клубу проаналізує те, що сталося в останній грі, і зробить належні висновки\”.
Про перспективи Динамо: \”З приходом ву Динамо досвідченого Михайличенка ситуація має виправитися вже за підсумками проведеного міжсезоння. Думаю, йому під силу розібратися з гравцями, які творять на полі, що хочуть. Алієв розніс в пух і прах свого партнера по команді, сказавши, що так підводити команду, як це зробив Хачеріді, не можна. Але чому він не згадає момент у другому таймі, коли сам прямими ногами врізався в суперника, а потім ще й за комір намагався підняти його з газону? Кожен повинен спочатку оцінити свої дії, проаналізувати , а потім когось засуджувати. Єдине, що можу сказати Сьоміну: за ці кілька місяців до відновлення чемпіонату потрібно зробити величезний обсяг роботи\”.

ВІДЕО: Алієв обзиває Хачеріді дятлом

Про вчинок Хачеріді: \”Не хотілося б обговорювати цей епізод. Упевнений, належну оцінку дасть керівництво клубу та тренерський штаб. Якщо професіонал піддався емоціям і підвів команду, то про що можна говорити?

Неприємно, що через таких от футболістів часто крайніми залишаються тренери. І це стосується не тільки Сьоміна. Той же Алієв сказав просто, але дуже точно: Якщо у внутрішній першості такі інциденти можуть ще зійти з рук, то на європейській арені такого не прощають. Дійсно, в Європі судять те, що бачать. У нас же арбітр на такий момент, мабуть, навіть би не зреагував настільки блискавично і, тим більше, так жорстко\”.

Про проблеми Динамо: \”Згадаймо першу червону картку в матчі. Алмейда отримав її за те, що змушений був страхувати Хачеріді, який в цьому епізоді грубо помилився. Та й сам бразилець зіграв не кращим чином, зрубав ззаду по ногах гравця Маккабі. Після цього і команда в меншості залишилася, і м\’яч пропустила. Ось вам і відповідь на питання, де у Динамо проблеми. Помилки, допущені центральними захисниками в цьому матчі, красномовно говорять самі за себе\”.

Про шанси Алієва стати лідером Динамо: \”Алієв у Динамо ніколи таким не був. Так, йому вдавалися деякі матчі, в яких він забивав зі штрафних. Але з гри йому рідко вдаються результативні удари. Відтоді, як пішли Калитвинцев і Белькевич, Динамо досі не може знайти півзахисника, який став би сполучною ланкою між ігровими лініями.

Якоюсь мірою цю позицію закривав Єрьоменко, але його вже немає в Києві. Я сподівався, що Шевченко зможе добре грати в центрі, але травмована спина Андрія дає про себе знати. На цій позиції потрібен тонкий гравець, який міг би виконувати різні функції – прискорити або призупинити гру, притримати м\’яч в центрі поля … Алієв – футболіст іншого плану\”.

Про те, як Динамо заповнюватиме сімидесятитисячному арену НСК Олімпійський: \”Було б чудово, якби на матчах чемпіонату України збирався повний стадіон. Якщо на Динамо ті ж 5-10 тисяч вболівальників є відчутною силою, то на Олімпійському така кількість просто може загубитися , а клуб не отримає необхідної підтримки. Зрозуміло, що вболівальники підуть на якісну гру улюбленої команди, але, думаю, тут все набагато складніше: перш за все, повинен піднятися рівень нашого футболу в цілому, щоб виникали проблеми зайвого квитка на матчах чемпіонату України\”.
Джерело

peredplata