Губернатор «потусовався» з кращими спортсменами

Губернатор «потусовався» з кращими спортсменамиБуковинських героїв минулого спортивного року вдев’яте відзначили у рамках шоу-програми «Зірки естради – зіркам спорту», яка цього разу відбулася у вівторок в обласній філармонії. І вперше на цьому святі зі спортивною елітою краю «тусовався» і губернатор Михайло Папієв.

Губернатор «потусовався» з кращими спортсменами

Губернатор «потусовався» з кращими спортсменами

Ще за якихось пів години до початку зіркового шоу більшість присутніх, як кажуть, були готові поставити на те, що керівник виконавчої крайової влади не прийде (так людей «натренували» його попередники, які, як правило, направляли на подібні заходи своїх заступників). Але хвилин за десять до початку шоу-програми у філармонії з’явилися Михайло Папієв і в.о. мера Чернівців Віталій Михайлішин. Потрапити до зали одразу вони не змогли, оскільки потрапили «під приціли» місцевих телевізійників.

Святкое дійство відкрив Заслужений академічний Буковинський ансамбль пісні і танцю. Після чого на сцену запросили губернатора Михайла Папієва, який, нагадаємо, віднедавно очолює і обласне відділення Національного Олімпійського комітету України. Михайло Миколайович привітав голових спортивних героїв спортивного року, побажав їм успіхів у 2012 олімпійському році, який в Україні оголошений Роком спорту і здорового способу життя. Окремо голова облдержадміністрації подякував меценатам спорту, серед яких можна відзначити готель «Буковина» (Валерій Чинуш), чиїх «підопічних» Івана Гешка і Наталку Лупу на восьми попередніх аналогічних шоу-програмах «коронували» як спортсменів року на Буковині (шість разів Івана і двічі – Наталку). За підсумками 2011 року кращою спортсменкою краю стала лучниця Лідія Січенікова.

Церемонія нагородження розпочалася з того, що Михайло Папієв вручив Орден «За заслуги» ІІІ ступеня головному тренеру ФК «Буковина» Вадиму Зайцю. З рук губернатора свої троей отримали і керівники територій, які увійшли до трійки призерів обласних юнацьких іго серед олімпійських видів спорту та молодіжних ігор серед неолімпійських видів.

Далі відзначили кращих у багатьох номінаціях, в т.ч. кращих спортсменів за народною версією, де трофеї від с портклубу «Гешко» і готелю «Буковина» вручив найтитулованіший спортсмен області Іван Гешко.

В останній номінації (офіційна десятка кращих спортсменів області в олімпійських видах спорту) нагороди знову вручав губернатор, хоча, знову ж таки, багато хто був впевнений, що Михайло Миколайович «зникне» з філармонії незабаром після першого виходу на сцену. Те, що він провів весь вечір зі «спортивною сім’єю», жартома розцінили як «прикмету» збільшення фінансування сфери фізичної культури і спорту.

Кращим спортсменам Буковини 2011 р., крім пам’ятних трофеїв, вручили і фірмові спортивні костюми. А трьом буковинкам, які виконали олімпійський норматив (Наталія Лупу і Руслана Цихоцька – легка атлетика) або здобули олімпійську ліцензію для держави (Лідія Січенікова – стрільба з лука), додали й умовні чеки на 10 тис. грн.

Головним організатором свята виступило управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації (начальник – Олександр Довганич), а співорганізаторами – обласне відділення НОК України та СК «Гешко» (за підтримки Чернівецької міської ради).

У шоу-програмі, окрім Буковинського ансамблю, взяли участь шоу-група «Вікторія», дует «ROYAL-X» (сестри Розалія-Софія та Маріанна-Єлізабет Ярославські), Танцювальний колектив с. Маршинці Новоселицького району, лауреати міжнародних конкурсів брати Михайло і Георгій Гостюки, заслужений артист України Василь Данилюк та дует «Писанка».

Ведучими були Людмила Семенюк (ведуча телевізійних спортивних ігор «Старти надій») та Ігор Данилків (команда КВН «ТОРНАДО ЛЮКС»).
(за інформацією sportbuk.com)

ЛАУРЕАТИ СПОРТИВНОГО РОКУ
VІ літні юнацьких спортивних ігор області з олімпійських видів спорту:
1 місце – м. Чернівці
2 місце – Новоселицький район
3 місце – Сокирянський район

V літні спортивні ігри молоді Чернівецької області з видів спорту, які не входять до програми Олімпійських ігор:
1 місце – м. Чернівці
2 місце – Новоселицький район
3 місце – Сторожинецький район
(нагороди вручив голова облдержадміністрації Михайло Папієв)

Номінація «Команди року»:
футзальний клуб «Меркурій» (президент – Сергій Гринюк, головний тренер – Віктор Мглинець)
волейбольний клуб «Колос-Родничок» (Бояни, президент клубу – депутат обласної ради і меценат спорту Іван Семенюк)
бейсбольний клуб «Соколи» (головний тренер – Ростислав Грінчук)

Кращий футболіст Буковини 2011 року – Руслан Гунчак (футбольний клуб «Буковина»)
Кращий футболіст-аматор Буковини – Ладік Мелконян (ФК «Волока»)
Кращий футзаліст Буковини – Віталій Ткачук (ФК «Меркурій»)
Кращий бейсболіст 2011 року – Дмитро Рябцев (команда «Соколи»)

Номінація «Найкращі і найактивніші федерації»:
– федерація стрільби з лука (голова – Анатолій Іванович Єгоров)
– федерація панкратіону (голова – Ігор Юрійович Наконечний)
– федерація боксу (голова – Віталій Вікторович Бєляєв)
– федерація рукопашного бою (заступник голови – Руслан Георгійович Адамович)
(трофеї вручав секретар міської ради Віталій Михайлішин)

Номінація «Сильні духом» (Інваспорт):
Віктор Карп (настільний теніс, чемпіон України серед людей з вадами опорно-рухового апарату)
Сергій Бойчук (вільна боротьба, переможець Кубку і Чемпіонату України з вільної та греко-римської боротьби серед людей з вадами слуху).
Валентин Георгеш (пауерліфтинг, чемпіон України з пауерліфтингу серед людей з вадами опорно-рухового апарату).
(вручав депутат обласної ради, радник губернатора, президент обласної федерації шахів Матвій Куцак)

Номінація «Олімпійські надії» (відділення НОК України)
Степан Грекул (бокс, тренери – Андрій Грудей та Іван Собко, бронгзовий призер юнацького Чемпіонату Європи юнацькому Чемпіонаті Європи)
Марина Царик (легка атлетика, тренери – Денис Тищук, Вадим Романюк та Ігор Сурла, виборола «золото» і «срібло» на дистанціях 800 м і 1500 м на Юнацьких іграх України).
Володимир Бевцик (дзюдо, тренери – Дмитро Кініщук, Юліан Германюк, найвищі досягнення всезоні-2011 – бронзовий призер Всеукраїнських юнацьких ігор та юнацької першості України з боротьби дзюдо у важкій категорії, на етапах юнацького Кубку Європи посів 7 місце в Чехії і 9 місце у Києві).

«Найспортивніші журналісти і телеканали»:
найактивніший спортивний репортер – Сергій Батюк (телекомпанія ТВА)
кращий телевізійний спортивний проект – програма «Спорт-тайм» телевізійні спортивні ігри «Старти надій» (ведучий – Ігор Савчин, ОДТРК «Буковина»)
найспортивніший телеканал – телеканал «Чернівці» (директор – Геннадій Сергєєв).
(нагороджував заступник голови відділення НОК України Віталій Омельянчук)

Кращі спортсмени Буковини за народною версією (визначені шляхом SMS-голосування).
Олімпійські види
Юрій Джавакян (теніс, тренери – Станіслав Сутяга, Леонід Мельник,
Наталія Букорос, офіційний партнер – Олег Гермак, у 2011 р. Юрій Джавакян удруге поспіль став чемпіоном України з тенісу серед дорослих, а у Кубку України дійшов до фіналу)
Олена Парнета (легка атлетика, тренер – Анатолій Парнета, минулого сезону Олена виборола «бронзу» на дистанції 200 м на Кубку України, покращила на спринтерських дистанціях декілька рекордів області)
Андрій Дорохов (стрільба з лука, тренер – Анатолій Єгоров, Андрій є срібним призером Чемпіонату України в командному виді програми. На Чемпіонаті України серед спортшкіл та спортклубів в командному виді програми виборов перше місце, в індивідуально – друге).

Неолімпійські види
Наталія Чевка (боротьба самбо, Новоселиця, тренери – Георгій Кіріл, Юрій Паскар, офіційний партнер – Молочна компанія «Галичина», керівник представництва – Анатолій Гуйван. Наталія Чевка у сезоні-2011 виграла юніорський Чемпіонат України і виборола срібну нагороду на юніорському Чемпіонаті світу з боротьби самбо).
Костянтин Ільїн (богатирське багатоборство, виграв етап Ліги чемпіонів, Кубку слов’ян, Чехо-Польсько-Словацького Кубку та інші представницькі змагання, а також встановив декілька рекордів України).
Євген Мотовилін (карате, тренер – Руслан Білоскурський, Євген виграв Чемпіонат України за найпрестижнішою версією WKF, а також виборов «бронзу» в командному куміте на студентському Чемпіонаті Європи).
(нагороди від спортклубу «Гешко» вручив кращий спортсмен України 2006 року, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, заслужений майстер спорту України і депутат Кіцманської міської ради Іван Гешко).

Десятка кращих спортсменів області за 2011 рік (неолімпійські види спорту)
Анна БЕЖЕНАР (панкратіон, Чернівці. Тренер – Ігор Наконечний, ФСТ «Україна», офіційний партнер – дистрибуційна компанія «РОМА», Роман Клічук).
Олександр ГОЛЯЧЕНКО (панкратіон, Чернівці. Ігор Наконечний, ФСТ «Україна» , офіційний партнер – дистрибуційна компанія «РОМА»).
Олександр ДОСКАЛЬЧУК (панкратіон, Чернівці. Петро Горюк, офіційний партнер – дистрибуційна компанія «РОМА»).
Василь ЛІСЮТЕНКО (карате, Чернівці. Павло і Аліна Побуряні, клуб «Бушідо»).
Тарас МАНДРИК (рукопашний бій, Чернівці. Руслан Адамович, Іван Штефюк та Андрій Гав’юк).
Михайло МАРАНДЮК (складання шахових композицій, Новоселиця).
Галина МАТЕЙЧУК (панкратіон, Чернівці. Іван Филипчук).
Ростислав МОКРІЙ (рукопашний бій, Чернівці. Руслан Адамович, Іван Штефюк та Андрій Гав’юк)
Ярослав ТАРНОВЕЦЬКИЙ (більярдний спорт, Чернівці. Ілля Осачук, Василь Тарновецький, офіційний партнер – ЦР «Панорама-Чернівці», Дмитро Равлюк).
Юрій ЧЕРКАЛЮК (панкратіон, Чернівці. Петро Горюк, офіційний партнер – КП «Буковина сервіс центр», Микола Малик).
(нагороди вручали депутат Чернівецької міської ради Ростислав Білик та начальник управління по фізичній культурі та спорту Чернівецької міської ради Святослав Дяконюк)

Десятка кращих спортсменів області за 2011 рік (олімпійські види спорту)
Тарас БИБИК (легка атлетика, Чернівці. Тренери – Олег Лобанов, Галина Лобоцька, Ольга Бибик, ЦОП, ДЮСШ облмолодьспортуправління, «Динамо», СК «Гешко». Офіційний партнер – гуртівня «ПАККО», Олексій Коломієць).
Олександр БОРИСЮК (легка атлетика, Кіцмань. Степан Борисюк, Георгій Миронюк, ЦОП, «Динамо», СК «Гешко», офіційний партнер – спортивно-оздоровчий комплекс «Цецино», Сергій Чинуш).
Тетяна ДОРОХОВА (стрільба з лука, Чернівці. Світлана Капанадзе, Андрій Дорохов, ШВСМ, «Динамо»).
Микола ЛАБОВСЬКИЙ (легка атлетика, Чернівці. Денис Тищук, Костянтин Степанцов, Ірина Ячнюк, ШВСМ, «Динамо»/«Колос»,офіційний партнер – туркомплекс «АКВА-ПЛЮС», Георгій Козьма).
Наталія ЛУПУ (легка атлетика, Чернівці/Новоселиця. Анатолій Якимчук, Володимир Степанов, ЦОП, «Динамо»/«Колос», СК «Гешко», офіційний партнер – готель «Буковина», Валерій Чинуш).
Олена ПОПОВИЧ (велоспорт, Новоселиця. Іван Єфтеньєв, Ілля Єфтеньєв, ШВСМ, «Колос»).
Лідія СІЧЕНІКОВА (стрільба з лука, Чернівці. Олег Осипенко, Віталій Гуменюк, ШВСМ, «Спартак», офіційний партнер – ДК «Полюс», Василь Зозуляк).
Валентин СОБКО (стрільба з лука, Чернівці. Віталій Ярмістий, Надія Сакало, ШВСМ, «Україна»).
Руслана ЦИХОЦЬКА (легка атлетика, Чернівці. Анатолій Голубцов, Геннадій Терехов, ШВСМ).
Марія ЧОРНОГУЗ (стрільба з лука, Чернівці. Анатолій Єгоров, Наталя Єгорова, ЦОП, освіта)
(нагороджував голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв).

Георгій Мазурашу

peredplata