Чернівецькі платники проштрафились на 94,5 млн. грн.

Протягом чотирьох місяців цього року фахівцями управління податкового контролю ДПІ у м. Чернівцях було проведено 89 планових та позапланових перевірок, що на 29 менше, ніж у відповідному періоді 2013 року. Про це повідомляє інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

У той же час, при істотному зменшенні кількості перевірок, їх результативність зросла, оскільки практично на кожному перевіреному підприємстві були встановлені факти порушення податкового законодавства.

За наслідками проведених перевірок податкові аудитори цьогоріч донарахували 94,5 млн. грн., що майже на 2 млн. грн. більше відповідного показника 2013 року. При цьому, рівень узгодженості донарахованих сум склав 88,3 відсотки.

У середньому сума податків, донарахованих одним чернівецьким ревізором впродовж січня – квітня цього року становить 3049,1 тис. грн., що на 58,1 тис. грн. більше, у порівнянні із минулорічними.

Таких результатів вдалося досягти завдяки застосуванню ризикоорієнтованої системи відбору платників податків до перевірок, яка в автоматичному режимі дозволяє виявити ті підприємства, які потребують податкового аудиту.

Нагадаємо, що з 1 січня 2014 року запроваджені електронні перевірки для платників податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку і звітності. Це дозволить звести до мінімуму спілкування суб’єктів господарювання з інспекторами. А вже з 2016 року такі перевірки зможуть використовувати всі інші платники податків, за умови, що вони не відносяться до ризикової категорії.

peredplata