У проблемі ТВА влада зайняла сторонню позицію

У проблемі ТВА влада зайняла сторонню позиціюВона, скоріш за все, не допомагатиме журналістам відновити роботу телеканалу

Сьогодні журналісти чернівецького каналу ТВА після п’ятиденного невиходу в ефір вийшли до стін ОДА з вимогою негайно припинити блокування роботи їхнього каналу.

Біля будинку з левами вони скандували: «Ефір ТВА!», «ТВА без ефіру – влада без совісті!», «Так – свободі совісті, ні – свободі брехні!», «Повернемо канал – повернемо країну!»

Упродовж більш ніж години з приміщення ОДА ніхто до пікетувальників так і не вийшов, і журналісти зі словами «Якщо Папієв не йде до нас, то йдемо до нього» кинулися до входу. Разом з ними перший «кордон» пропуску встигли прорвати й представники інших ЗМІ та незалежної медіапрофспілки. Однак другі двері заблокували охоронці…

На вимогу присутніх вийти до них голова ОДА Михайло Папієв не відреагував – під час щопонеділкового брифінгу, який було проведено під час пікетування, він заявив, що ОДА не буде ні закривати, ні відкривати жоден приватний канал.

— Я не втручаюся в цей конфлікт, це – конфлікт бізнес-інтересів.

І порадив ТВА навести лад з документацією та технічним устаткуванням. Мовляв, за тиждень вже можна було протягти оптоволокно до телетрансляційної вежі.

Трохи згодом до журналістів вийшов перший заступник голови ОДА Георгій Галиць.

— В режимі мітингу я спілкуватися не буду, — категорично заявив він. — З журналістами губернатор щойно спілкувався в рамках брифінгу…
Георгій Георгійович відповів лише на одне запитання – чому в ОДА зачинили перед журналістами двері: «Є порядок, в ОДА триває робочий процес». І, звернувши увагу на «базарний режим» такого спілкування, пішов до кабінету. При цьому «люб’язно» погодився поспілкуватися з двома представниками пікетувальників Анатолієм Никифоряком та Юлею Сафтенко.

Їм перший заступник керівника виконавчої влади сказав, що влада має політичну волю до відновлення роботи ТВА, але не має юридичних інструментів. Такі перемовини, звісно, журналістів не задовольнили.

— Ми сподіваємося, що обласна влада почує нас. — Якщо телеканал відновить роботу сьогодні – це означатиме, що вони справді підтримують ТВА. Якщо ж ні, стане зрозуміло, що проти, — зазначила редактор інформаційного відділу ТВА Юлія Сафтенко.

Нагадаємо, що місцевий телеканал ТВА вимушено припинив вихід в ефір 23 липня цього року через пошкодження ретрансляційного обладнання, яке сталося внаслідок короткого замкнення. Зараз технічний персонал навіть не може зайти до релейної, розміщеної у приміщенні ОДТРК, бо саме з цього дня їх туди не впускають. Колектив, що налічує 50 співробітників, вважає, що їхній канал намагаються знищити.

peredplata