В Чернівцях прокуратура не дозволила встановити літній майданчик в центрі міста

В Чернівцях прокуратура не дозволила встановити літній майданчик в центрі містаПрокурор міста Чернівців подав позов до Чернівецького окружного адміністративного суду про визнання протиправним та скасування п. 1.6 рішення Чернівецької міської ради «Про надання підприємцям дозволів на складання проектів відведення земельних ділянок на умовах договору встановлення земельного сервітуту та внесення змін до окремих рішень міської ради» від 13.05.2013 року.

Вказаним пунктом рішення одному із орендарів кафе на вулиці Ольги Кобилянської обласного центру міською радою надано дозвіл на складання проекту відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,01 га для розміщення літнього торгового майданчика.

«Відповідно до ст. 401 Цивільного кодексу України та ст. 98 Земельного кодексу України, право земельного сервітуту полягає в тому, що власник однієї земельної ділянки має право на обмежене користування суміжною земельною ділянкою з метою усунення недоліків своєї, – зауважив прокурор м.Чернівців Павло ВАНЗУРЯК. – Проте, дозвіл орендарю кафе на складання проекту відведення земельної ділянки міською радою надано не для усунення недоліків, а саме для розміщення літнього торгового майданчика. Окрім того, вказана земельна ділянка знаходиться на проїжджій частині і належить до земель транспорту (на розі вулиць О.Кобилянської та Челюскінців), а тому повинна використовуватися за цільовим призначенням».

Відповідно до вимог чинного законодавства прокурор просить суд визнати протиправним та скасувати вказаний пункт рішення Чернівецької міської ради.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata