Екс-головний редактор чернівецького телеканалу ТВА судиться за поновлення на посаді

Екс-головний редактор чернівецького телеканалу ТВА судиться за поновлення на посаді22 грудня в Шевченківському районному суді м.Чернівці відбулось судове засідання у справі за позовом екс-головного редактора телеканалу ТВА Юлії Сафтенко до керівництва компанії щодо незаконного звільнення. Позивачка вимагає поновити її на посаді, виплатити кошти за вимушені прогули та стягнути моральну шкоду.

Як повідомив регіональному кореспонденту ІМІ юрист Незалежної медіа-профспілки, який представляє інтереси Сафтенко у суді, Олексій Ржанов, наразі триває досудове слідство, на наступних засіданнях будуть допитані свідки, розглянуті докази, пояснення, відбуватимуться дебати тощо.

Як повідомляв ІМІ, головний редактор ТВА Юлія Сафтенко та журналіст Іван Гончарюк були звільнені влітку 2014 року з телеканалу невдовзі після виходу в ефір сюжету про так зване сокирянське Межигір’я, в якому фігурував заступник прокурора Чернівецької області Станіслав Банчук. Він подав до суду на телеканал та журналіста Івана Гончарюка. Юристи телеканалу не представляли інтересів журналіста в суді і той змушений був шукати захисту в медіа-юристів Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП) та Незалежної медіа-профспілки (НМПУ).

20 жовтня 2014 року суд відмовив вже екс-заступнику прокурора області Станіславу Банчуку в задоволенні позову.

Своє звільнення Іван Гончарюк та Юлія Сафтенко повністю пов’язують з сюжетом, який спричинив судовий позов. Також з телеканалу, в знак солідарності з колегами, пішов журналіст Анатолій Никифоряк.

Тим часом, екс-головний редактор ТВА Юлія Сафтенко за допомогою медіа-юристів ІРРП та НМПУ написала заяву до суду щодо незаконності свого звільнення. Вже відбулось попереднє слухання і відбувається розгляд справи по суті.

5 січня 2015 року буде наступне судове засідання.

Джерело

peredplata