Чому митрополіт Онуфрій не хоче звільнення Надії Савченко

НастоятельУПЦ московського патріархату вчинив по відношенню до української військовополоненої №1 так, як вчиняють головні вороги православ’я – католики-ієзуїти

Чому митрополіт Онуфрій не хоче звільнення Надії Савченко

Митрополит Онуфрій написав довжелезного листа до Надії Савченко з закликом припинити голодування. Звичайно, можна було б настоятелю УПЦ МП за це подякувати. Якби не одне \”але\”. Якщо б настоятель російської філії православної церкви справді хотів би звільнення Савченко, він би написав листа не Савченко, а Путіну чи хоча б патріарху Кирилу. Про це повідомляє Еспресо.

Чому митрополіт Онуфрій не хоче звільнення Надії Савченко

Але написати такого листа – означає проявити самостійність і, найголовніше, виступити проти вищої волі хазяїна Кремля, який не готовий поки звільняти Надію Савченко, режисера Сенцова та інших політв’язнів.

Навіщо Онуфрій написав листа людині, яка давно сказала все, що вона думає і про Росію і про її церкву? Можливо для очистки совісті. А можливо, для того, щоб дати можливість патріарху Кирилу звернутися до Путіна (таке звернення можливе лише тоді, коли Путін вирішить випустити Савченко, щоб показати Заходу, який він гуманіст). Простіше кажучи, лист Онуфрія написаний для того, щоб відбілити імідж російської церкви, яка підтримує воєнні дії на Донбасі. Не більше і не менше. А вся ця високопарність про християнські принципи – не більше ніж фігури мови. Нічого спільного з Новим Заповітом у цьому листі, на жаль, немає.

peredplata