Буковинські депутати подадуть приклад мобілізації

Під час прес-конференції Чернівецький обласний комісар полковник Чурай розповів про те, як відбувається четверта хвиля мобілізації.
Зокрема, з Буковини буде призвано до війська 1500 воїнів.
Призиватимуть спеціалістів від 20 до 60 років (чоловіків) і від 20 до 50 років (жінок).

Наразі потребуються такі професіонали: артилеристи, танкісти, військові лікарі (22). Саме серед лікарів можуть призвати жінок. Також формуються загони на відбудову Донбасу. Тож цілком можливо, що найближчим часом у зону АТО залучатимуться також спеціалісти будівельних професій.

Аби у людей не складалося враження, що призивають тільки тих, «хто не може відкупитися» чи не має якогось високого соціального становища, комісару запропонували у п’ятницю, 23 січня, о 10 годині прийти на сесію обласної ради і в присутності прокурора та журналістів вручити повістки всім депутатам від 20 до 50 років.

Ці депутати власним прикладом покажуть своїм виборцям, що вони — справжні народні обранці, котрі у перших лавах поведуть націю до перемоги над російськими фашистами на сході України.

Подібні акції проходитимуть також в офісах всіх патріотичних політичних партій Буковини: ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», «Наша Україна», КУН, РУХ, УНП, «Народний Фронт», УДАР, Блок Петра Порошенка та ін. Там в урочистій обстановці вручать повістки керівникам партійних осередків та активним членам, котрі своїм прикладом надихатимуть громаду ставати на захист вітчизни.

За цих умов на Буковині припинять розпускати чутки про те, що від армії можна відкупитися і туди беруть тільки тих, хто не зміг цього зробити.
Таку пропозицію із зацікавленістю сприйняли і військовий комісар, і працівник обласної прокуратури. Якщо вони її на ділі, а не тільки на словах, застосують, то уже у п’ятницю до лав Української армії буде призвано не менше 70-ти депутатів обласної ради. А вслід за ними підуть на Схід воювати ще кілька сотень партійних активістів.

За таких умов можна легко провести мобілізацію, зупинити поширення в громадах протестних настроїв, викликаних несправедливими, на думку людей, призовами до армії, і героїчними вчинками на фронтах перемогти ворога.
Слава Україні!
Петро КОБЕВКО

peredplata