У помічниках екс-голови Чернівецької ОДА син екс-прокурора Буковини

Багато цікавого можна знайти на сайті Верховної Ради України, переглядаючи списки помічників народних депутатів. Завдяки розпорядженню спікера Володимира Гройсмана від 29 січня 2015 року тепер депутати мають оприлюднити декларації про доходи, а також щомісячно оприлюднювати списки свої помічників.

Не могла я оминути увагою помічників екс-голови Чернівецької ОДА, а тепер народного депутата, обраного за списком Опозиційного блоку Михайла Папієва. Нагадаю, восени 2014 року тодішній обласний прокурор Павло Ванзуряк повідомив, що колишнього високопосадовця, якому оголошена підозра щодо незаконної агітації, можуть подати до розшуку.

«Дійсно таке кримінальне провадження було зареєстроване, коли до нас було звернення від ОПОРИ та інших громадських організацій щодо зловживань під час проведення виборів в 2012 році. Тобто порушення виборчого законодавства, яке полягало в проведенні незаконної агітації за деяких кандидатів в народні депутати. Скажу без прізвищ, бо вироку суду немає. По цій справі винесено підозру колишній посадовій особі. У зв’язку з його неявкою і відсутністю за місцем проживання ця підозра скерована поштою, так як того вимагає Кримінально-процесуальний кодекс, за місцем реєстрації цієї особи в місто Київ. При надходженні інформації про вручення чи невручення відповідно ми будемо приймати рішення чи про оголошення в розшук, чи про повторний виклик в прокуратуру».

Сама протягом кількох годин давала пояснення в прокуратурі Чернівецької області навесні минулого року з приводу виборів 2012 року, ролі в них Михайла Папієва, документів, знайдених в обласному офісі тодішньої Партії Регіонів, які ми з активістами чернівецької ОПОРИ опрацьовували, і де були підтвердження порушень виборчого законодавства під час виборів 2012 року.

І так, до слова, саме тодішній голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв на пару з тодішнім головою Донецької ОДА Андрієм Шишацьким очолили рейтинг ОПОРИ щодо найбільшого використання адміністративного ресурсу під час виборів 2012 року.

Незважаючи на чисельні повідомлення про адміністративний ресурс, прокуратура Чернівецької області на той час мовчала. Для них порушень виборчого законодавства не було. Михайло Папієв не був для тодішнього прокурора Чернівецької області Петра Коваля порушником.

У помічниках екс-голови Чернівецької ОДА син екс-прокурора Буковини

Ну і тепер, переглянувши перелік помічників вже народного депутата України Михайла Папієва (так-так, того самого, якого так шукала, і так і не знайшла обласна прокуратура), натрапляю на «Коваля Максима Петровича». Співпадіння бувають, але рідко. Все ж, сина екс-прокурора Коваля звати Максим. І, звичайно, він Максим Петрович. Отож, схоже, Коваль і Папієв не такі вже й далекі, якщо той на зарплату бере в помічники сина екс-прокурора області.

У помічниках екс-голови Чернівецької ОДА син екс-прокурора Буковини

У помічниках екс-голови Чернівецької ОДА син екс-прокурора Буковини

Окрім того, що в 2013 році, як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, Петра Коваля призначили на керівну посаду у центральному апараті Генеральної прокуратури України, в 2011 році Чернівецька міська рада, яку тоді очолював як в.о. міського голови регіонал Віталій Михайлішин, видала йому ще й квартиру. Незважаючи на те, що в списку поза черговиків він був під номером 340 і перебував там всього лиш рік (CorruptUA писав про прокурорські квартири в розслідуванні «КОМУ В ЧЕРНІВЦЯХ РОЗДАЮТЬ ЗЕМЛЮ І КВАРТИРИ»).

Отож, синочок екс-прокурора області, який закривав очі на порушення виборчого законодавства під час виборів 2012, тепер працює в команді того, хто очолив адміністративний ресурс в ті буремні часи. І, що найголовніше, і той, і той отримують зарплатні з бюджету. Михайло Папієв, правда, ще має недоторканість. Поки що. І дуже комфортно себе почуває в кріслі народного депутата. І навіть спокійно висловлюється на захист Росії, яка, за його словами, дає Україні тепло і газ. І за це їй треба дякувати. Якщо переглянути інтерв’ю Михайла Папієва на Громадському телебаченні, то ще багато чого цікавого можна дізнатись, про те, який нам друг Росія і які не терористи лнрівці і днрвці.

Надія Вірна, CorruptUA

peredplata