УДАР завдає удар… сам собі

В обласній організації партії УДАР на Буковині — зміни. Партійців очолив народний депутат України Георгій Тіміш. Раніше від керівництва УДАРом був усунутий екс-голова ОДА Роман Ванзуряк. І ніби у насмішку над партією та Буковиною, головою вибрали знову людину з Глибоччини (попередник також був глибочанин). Тобто УДАР на Буковині має чітку глибоцьку прописку. Навіть керівництво там буде передаватися по спадкоємності: хто з Глибокої, той керує. Хто ні, той ні.

На знак протесту щодо такої політики керівництва з лав УДАРу вийшов лідер Автомайдану Олексій Коломієць.
На прес-конференції скромно хотіли обійти цей факт. Але журналісти наполягали на коментарях.

Далі було ще цікавіше. Партія УДАР заявила, що на вибори піде без Блоку Петра Порошенка. Але відразу на Буковині піддали критиці політику уряду і партію Арсенія Яценюка «Народний Фронт». З цього робимо висновок: руками УДАРу Блок Петра Порошенка послаблює «Народний Фронт» Арсенія Яценюка.

Про війну ударівці не говорять і не хочуть говорити. Їм вибори цікавіші й потрібніші. Тіміша змусили таки звернути увагу на те, що йде війна в Україні і без перемоги ніякі вибори, ніякі владні дерибани не матимуть жодного сенсу.
Як з’ясувалося, тільки 100 членів УДАру зі всієї України захищають Батьківщину на Донбасі. Сам Тіміш обіцяє піти на фронт. Хоча його розмова на прес-конференції засвідчувала, що вибори для партії цікавіші за захист України від ворога.

Тим паче, що народний депутат так і не спромігся оцінити дії московських попів проти Української держави. Про заклик отця Лонгіна з Банчен бойкотувати мобілізацію говорив Тіміш як про спробу когось (напевне, журналістів) нагнітати ситуацію і розхитувати стабільність на Буковині.

І, насамкінець, як з’ясувалося, ударівці активно співпрацюють з партією регіонів на Буковині. Зокрема, депутат від ПР в обласній раді Бічер нині є помічником-консультантом народного депутата України Григорія Тіміша. Таку позицію Тіміш називає високим професіоналізмом. Його не цікавлять партійні приналежності помічників, а тільки їхні професійні якості. Тобто професійний регіонал — то є дуже добре для України. Він «професійно» буде її знищувати?

peredplata