Майдан – 1. Майдан – 2. Майдан – 3. Повний Майдан у Чернівцях

У вівторок в Українському Народному Домі зібралися ті, хто хоче влади. У приміщені — яблуку ніде впасти. У президії — лідери партій та громадських організацій. За столом — Геков та інші. Крик і гам.

– Нам не дають влади! – кричали патріоти.
– Нас не вибирають люди!
– Нас не призначають на посади!
– Ми з Майданом прийшли!

Щоправда, не всі назвали, на якому Майдані вони були рік тому. Зокрема, депутат Чернівецької міської ради Володимир Бешлей 2 грудня 2013 року написав донос у прокуратуру на студентів з Євромайдану, котрі вимагали відставки керівництва партії регіонів. То з якого Бешлей Майдану вийшов?
Правдиво про свій власний Майдан сказав Василь Забродський. У зв’язку з тим, що на першому Майдані були студенти і патріоти, на Майдані – 2 — регіонали, тушки і тітушки, для Василя залишився тільки Майдан – 3.

Зібрання прийняло документ про підтримку на посаду першого заступника голови ОДА Володимира Куліша. І повний контроль за владою.
Не знаємо, що міг пообіцяти майданним людям, активістам і пройдисвітам Володимир Куліш. Але звернення на його підтримку, підписане головами Руху Степаном Терновецьким, ГО «Майдан-3» Василем Забродським, ВГО «Козацька звитяга» Ігорем Владом, ГО «Гідність Буковини» Фрунзе, козацького об’єднання Любком, ГО «Патріотична громада Буковини» Ігорем Жижияном, партії ветеранів Афганістану Шутаком і Савчуком та іншими, претендує на найвищу оцінку з підлабузництва. Таких улесливих слів Куліш не чув про себе ще з часів Кучми-Ющенка-Горбачова. Там і «справжній патріот України», і «досвідчений і порядний керівник», і «достойний керівник і політик…». Аж гидко таке читати. Не те що підписувати.

І ці підписанти претендують на якісь посади, на владу, на Майдан?.. Дірку від бублика їм, а не владу!

Тоді я сказав їм прямо у вічі:
— Ви влади хочете?! А там, у Дебальцевому, хлопці гинуть! Та вони приїдуть і розстріляють всіх за ваші підлі справи. Ви — нечесні люди.

Також нагадав Кобевко Терновецькому і Бешлею, як вони 8 лютого 2014 року під час повернення Папієва в ОДА про щось домовлялися з регіоналом Олегом Унгуряном. Коли порядні люди з регіоналами не спілкувалися, не віталися, руки їм не подавали, ці політики сіли за один стіл з агресивними прислужниками Віктора Януковича.

І насамкінець: ці великі патріоти кричать про любов до України, але жоден не пішов на фронт, аби на ділі довести цю любов і показати приклад іншим. Більше того, серед них є ті, хто зробив усе для того, аби уникнути мобілізації.
Петро КОБЕВКО

Р.S. Василь Забродський на фронті був. Але він не з того Майдану…

peredplata