Рух на Буковині: відродження з попелу

Відбулася прес-конференція виконуючого обов’язки голови Чернівецької крайової організації Народного Руху України Володимира Дарчука.
Як з’ясувалося, Центральний Провід та Політична Рада НРУ припинили повноваження голови управи Степана Терновецького.

Дарчук не хотів про це говорити. Бо вважав, що сміття з хати порядні ґазди привселюдно не виносять. Але на прес-конференції з’явився Терновецький і заявив про те, що у Русі — рейдери.

А потім звинуватив журналістів. Назвав їх «ворогами народу». За тим звинуватив і тих, хто не надав йому посаду голови Кіцманської РДА. Їх також було названо «ворогами народу».

З’ясувалося, що на той час, коли Степан хотів очолити РДА, головою був земляк, лідер Майдану, голос Майдану, голова міської партії ВО «Батьківщина» Юрій Скорейко.

Але, напевне, здоровий глузд уже полишив голову Степана Терновецького. І він усіх, без розбирання, назвав «ворогами народу».
Тоді уже не втримався Володимир Дарчук і зачитав Ухвалу політичної партії Народний Рух України про ситуацію у Чернівецькій обласній організації НРУ.

Рух на Буковині: відродження з попелу

Терновецький, згідно з ухвалою, не виконував рішень політради Руху. Він тільки піарився і цим шкодив партії та національній ідеї. Партія на Буковині ледь жевріла. А її лідер світився у газетах, на екранах не як рухівець, а як голова громадської організації роботодавців. І тут виник остаточний конфлікт: цю організацію досі очолює сподвижник Януковича і Путіна Дмитро Фірташ. То чому Терновецький усіх обзиває «ворогами народу»? Невже за принципом базарного крадія, який найголосніше кричить «Ловіть злодія!».
Після припинення повноважень Терновецького виконуючим обов’язки голови НРУ на Буковині призначили Володимира Дарчука.

Рух на Буковині: відродження з попелу

peredplata