У буковинця за контрабанду цигарок вилучили авто вартістю 300 тисяч

Вчора надвечір в пункті пропуску “Порубне” митного поста “Вадул-Сірет” за результатами спільного огляду траснпортного засобу «SCANIA», проведеного співробітниками Чернівецької митниці ДФС спільно з представниками УСБУ у Чернівецькій області та Чернівецького прикордонного загону, виявлено не вказані в митній декларації, не пред’явлені та приховані від митного контролю 276 пачок сигарет марок «Winston» та «BOND».

У буковинця за контрабанду цигарок вилучили авто вартістю 300 тисяч

Тютюнові вироби, поміщені в поліетиленові пакети та прикриті різними речами, знаходилися в конструктивній порожнині передньої панелі кабіни автомобіля, в речовому ящику та палетниках напівпричепа з лівої та правої сторін.

Отже, нашим співвітчизником вчинено дії, спрямовані на незаконне переміщення через митний кордон України предметів, що обмежені до переміщення через митний кордон України, з приховуванням від митного контролю в спеціально виготовленому тайнику.

Зазначені дії водія транспортного засобу мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Санкції вищезазначеної статті передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

За складеним співробітниками митниці протоколом про ПМП тютюнові вироби загальною вартістю понад 5 тис. 500 грн. та вантажний сідловий тягач іноземного виробництва із спеціально виготовленими тайниками, оцінений у 300 тис.грн., вилучено.
24.09.2015

peredplata