Торгувати пивом можна і на єдиному податку

Платники єдиного податку другої та третьої груп мають право проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій при роздрібній торгівлі пивом у пляшках і бляшанках, за умови відсутності продажу інших підакцизних товарів. У разі перевищення у календарному році обсягу доходу 1 млн. грн. застосування РРО є обов\’язковим.

Підприємці, які бажають продавати пиво на розлив, мають право це здійснювати, виключно через заклад ресторанного господарства або спеціалізований відділ, що має статус закладу ресторанного харчування та застосовувати при проведенні розрахунків РРО.

Крім того, фізичні особи – підприємці, які здійснюють продаж пива, зобов\’язані отримати відповідну ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями.
Детальніше з роз‘ясненнями щодо застосовування реєстраторів розрахункових операцій можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (ЗІР) у категорії 109.

peredplata