Подарунок чи агітація від АВТО-МАЙДАНу? Відповідь шукає і знайде ОПОРА

Чернівецький АВТО-МАЙДАН роздає подарунки в геріатричному пансіонаті

7 жовтня Чернівецька міська організація політичної партії «АВТО-МАЙДАН» роздавала подарунки в геріатричному пансіонаті. Про це повідомила прес-служба партії на місцевому сайті. В повідомленні також йдеться, що пакунки роздавала кандидатка по цьому округу від партії «АВТО-МАЙДАН» Інна Зарніцина.

Як з’ясувала ОПОРА, подарунки отримали 12 підопічних закладу. І такі подарунки роздають щомісяця іменинникам. В пакунках з партійною символікою містились засоби гігієни, вода і продукти харчування.

Відповідно до п.4 ст.60 Закону України «Про місцеві вибори», забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

В коментарі ОПОРІ голова Чернівецької обласної організації партії «АВТО-МАЙДАН» Олексій Коломієць пояснив, що партійці навідуються до геріатричного пансіонату регулярно протягом року. І вручають подарунки тим підопічним закладу, у кого День народження. Цього разу таких 12.

– Ми не можемо зараз зупинитись і не прийти. Ми приходимо і постійно даємо подарунки. Якщо ми рік ходимо туди і постійно, чому тоді не дивились на нас. Як можна говорити про підкуп виборців?

Інформацію про роздачу пакунків підопічним геріатричного пансіонату представниками міської парторганізації «АВТО-МАЙДАН» ми передаємо до УМВС в Чернівецькій області для реагування.

Нагадаємо, що згідно п.3 ст.160 Кримінального кодексу України, здійснення передвиборної агітації (агітації референдуму) шляхом надання підприємствам, установам, організаціям неправомірної вигоди або надання безоплатно товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення найменування, символіки, прапора політичної партії, вартість яких не перевищує розміру, встановленого законодавством), робіт, послуг карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.
З 22 вересня розпочала роботу гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Відповідно всі бажаючі можуть задзвонити за номером 099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення. Також діє гаряча лінія УМВС в Чернівецькій області 0372 52 2442.
Станом на 8 жовтня на телефон гарячої лінії вже звернулось 23 людини. Переважно це були кандидати, члени виборчих комісій, виборці, які повідомляли про можливі порушення.
Про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata