У ЧЕРНІВЦЯХ МІЛІЦІОНЕРИ ЗАТРИМАЛИ \”ДОСВІДЧЕНОГО\” КИШЕНЬКОВОГО КРАДІЯ

У ЧЕРНІВЦЯХ МІЛІЦІОНЕРИ ЗАТРИМАЛИ "ДОСВІДЧЕНОГО" КИШЕНЬКОВОГО КРАДІЯРаніше судимий чоловік правоохоронцям попався саме під час крадіжки.
За словами начальника Першотравневого райвідділу міліції Іона Шалара, зловмисник у громадському транспорті на вулиці Руській обласного центру намагався викрасти гаманець в пасажирки, однак жінка помітила та підняла галас. У цей час у тролейбусі знаходився працівник УМВС України в Чернівецькій області, який і затримав крадія. Як з’ясувалося, чоловік все ж таки встиг поцупити гаманець, але у іншого пасажира. Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

Потерпілий із відповідною заявою звернувся до працівників міліції. Правоохоронці вже встановили, що 57-річний чернівчанин з 1988 року періодично притягується до кримінальної відповідальності за скоєння кишенькових крадіжок.

Дане повідомлення зареєстроване у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за правовою кваліфікацією, передбаченою ч.2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Чоловіку загрожує ув’язнення строком до п’яти років. Слідство триває.
А правоохоронці наголошують, що кишеньковими крадіями можуть бути хто завгодно, тож слід придивитися, хто стоїть біля вас у громадському транспорті. Відповідно найпоширенішими місцями «промислу» кишенькових злодіїв є транспортні засоби та торгівельні заклади в місцях великого скупчення людей, зокрема залізничні вокзали, автостанції, ринки. В цих місцях громадянам потрібно особливо пильнувати свої гаманці та дорогі речі, адже вони можуть стати легкою здобиччю для кишенькового «щипача».

Діяти кишенькові крадії можуть як поодинці, так і групами осіб. Якщо крадіжка відбувається в транспортному засобі, жертву злодії вибирають зазвичай ще на зупинці по одягу. Великі суми грошей краще носити не в гаманці, а окремо у внутрішніх кишенях сумки та одягу. Сумку слід тримати завжди із собою, щоб вона перебувала під пильним наглядом. У торгівельних закладах при виборі і покупці товару необхідно ретельно стежити за своїм майном.
Якщо ж вас все таки обікрали, то негайно звертайтеся до найближчого райвідділу міліції або телефонуйте на «102». Оперативне звернення, у рази підвищує ймовірність затримання зловмисника.

peredplata