Перша партія юнаків з Буковини відправилась на службу до ЗСУ

Сьогодні, 3 листопада, на Чернівецькому обласному збірному пункті, що знаходиться у районному центрі Кіцмань, відбулися урочисті проводи та перша цього осіннього призову відправка юнаків до лав Збройних Сил України. Зранку на ОЗП прибули батьки призовників, представники влади, громадських організацій, засобів масової інформації тощо.

Перша партія юнаків з Буковини відправилась на службу до ЗСУ

Цього дня 33 юнаки з Буковини прибули на збірний пункт. Спочатку усі вони пройшли соціально-психологічні тести та медичну комісію. Після цього майбутні солдати пройшли співбесіду із представниками військових частин, де вони в подальшому проходитимуть військову службу.

Традиційно на обласному збірному пункті відбувся урочистий мітинг з нагоди відправки юнаків у військо. Чернівецький обласний військовий комісар полковник Віталій Чурай наголосив на тому, що строковики не служитимуть у військових підрозділах, які залучені до проведення антитерористичної операції на Сході України. Вони служитимуть виключно в пункті постійної дислокації військових частин.

Перша партія юнаків з Буковини відправилась на службу до ЗСУ

Сьогоднішні призовники будуть відправлені до підрозділів Сухопутних військ ЗС України і служитимуть вони у навчальних підрозділах.
Як повідомив офіцер цієї осені з Буковини буде призвано 309 юнаків. Підуть служити до Збройних Сил України – 159 юнаків, до Національної гвардії України – 120, а до Державної спеціальної служби транспорту – 30.

На ОЗП всім призовникам були зроблені тести на виявлення гепатиту «В» і «С» та ВІЛ-інфекції.
Благословив на ратну службу юнаків протоієрей Юрій.
Підполковник Сергій БЕРЕЦЬ

peredplata