У Сокирянах вибори міського голови виграв Василь Равлик. Його опонент Василь Козак цього не визнає та подає позови до суду…

Багаторічний міський голова Сокирян зустрівся з місцевими ЗМІ та розповів, чому цього разу мусить відстоювати волевиявлення об’єднаної громади.
«Вибори у Сокирянах відбулися на належному рівні, у спокійній обстановці, – каже Василь Равлик. За підсумками голосування було декілька скарг. Моїм опонентом був Василь Козак і «Аграрна партія», що висунула його кандидатом. Про те, що мене обрали на виборах, свідчать дані протоколів: Равлик В. – 1770 голосів, Козак В. – 1416 голосів. Тобто, різниця склала 354 голоси…»

У Сокирянах вибори міського голови виграв Василь Равлик. Його опонент Василь Козак цього не визнає та подає позови до суду…

За словами Василя Равлика, міська виборча комісія прийняла постанову №37 від 27 жовтня, де чітко зафіксовано: «Визнати головою Василя Равлика. Впродовж 5 днів опублікувати результати виборів Сокирянського міського голови у ЗМІ. 30 жовтня результати було опубліковано, в тому числі і в «Дністрових зорях». Там чітко вказувалося, що Сокиряни обрали нову владу, тобто Василя Равлика.

Після оприлюднення результатів у пресі, Козак, за словами Василя Равлика, вдався до різних маніпуляцій, намагаючись добитися перерахунку голосів та повторних виборів. Він, мовляв, не може змиритися, що об’єднана громада (проти чого він виступав) «висунула свого кандидата на посаду міського голови» та намагається знехтувати волевиявленням. Та хоче цинічно вкрасти перемогу у Василя Равлика.

28-го жовтня Козак навідався до міської виборчої комісії, розмовляв з її членами, основна кількість з яких – жінки. Казав їм про тюремне ув’язнення на 5 років за порушення Закону. ЯК наслідок – голова комісії потрапив до лікарні з гіпертонічним кризом. Комісія прийняла рішення здійснити перевірку скарги і, у випадку підстави, повторний підрахунок голосів. Але оскільки для перерахунку не було законних підстав, комісія вивчила скаргу і відмовила у її задоволенні. В процес втрутилася районна виборча комісія, яка винесла постанову, що зобов’язувала міську виборчу комісію здійснити перерахунок голосів на 2-х дільницях Сокирян.

Василь Равлик каже, що, зважаючи на маніпуляції, його команда висловлює здогадки, що членами виборчої комісії можуть бути вчинені дії, які можуть бути підставою для оголошення повторних виборів. Козак, коли його скарга не була задовільне на, написав 3 позови до суду. Чернівецький окружний адміністративний суд, виходячи з документів, що були в матеріалах справи, задовільнив позов. Василь Равлик звернувся зі скаргою до Вінницького Апеляційного суду, і наразі очікує на результати розгляду.

Вчора судом було розглянуто інший позов Козака – -про визнання неправомірною постанови №37, але суд її відхилив. Тож «судовий вердикт» з Вінниці мав би розставити крапки над Сокирянським «і». Але про це згодом…

peredplata