У Заставні Капіцький з Мельником і Гольцовим владу хапають. Прокурор же рятує громаду від нападників.

У Заставні Капіцький з Мельником і Гольцовим владу хапають. Прокурор же рятує громаду від нападників.Ще не встигло висохнути чорнило на протоколах голосування, як у Заставні почався поділ влади.
Першу скрипку там грає бізнесмен Капіцький. Раніше він певний час керував у районі. Тож хоче знову керувати. Другу скрипку грає Мельник. Цей також відомий керівник – вічний чи довічний. І на барабанах поставили Гольцова.

Не дочекавшись остаточних підрахунків, оприлюднення у ЗМІ результатів, реваншисти вирішили зібрати сесію і вибрати собі посади.

Розумні люди їм казали: «Не треба так поспішати. Влада не блохи. Тільки при ловінні бліх спішити можна». Не слухали. Зібралися і почали посади ділити.
Капіцькому – голову.
Мельнику – заступника голови.
Гольцову (той, що на барабанах грає) – керівника апарату.

І ще когось там придумали на голову РДА. Вже вони гадали, що міцно тримають Бога за бороду. Вчепилися влади, як воші кожуха. Але тут прокурор з’явився і каже: «Геть свині від корита! Закон не порушуйте! Бо будете у тюрмі сидіти, а не у владних кабінетах».

І дійсно, було порушено статтю 11 «Закону України про місцеві вибори» та статтю 88 цього ж закону.

Виборчий процес ще не завершився і територіальна комісія офіційно не оприлюднила результати виборів шляхом опублікування у відповідних місцевих друкованих засобах масової інформації.

Але не хотіли чути про закон реваншисти. Заручилися тим, що голова теркомісії поблажливо до них ставилася (а як їй, сараці, поблажливо не ставитися, коли вона працює у Капіцького) і зробили спробу таки себе обрати.

Якби не прокурор, то так би й зробили. Прокурор району зупинив наругу над Законом, і сесія не відбулася. Хоча тих, хто хоче влади, не покидає думка її таки вхопити. Але трохи пізніше. Голосів нібито їм вистачає. БПП «Солідарність», від якої йшов на вибори Капіцький, має 13 депутатів. «Батьківщина», де першим у списку був Мельник – 10 депутатів. «Радикальна партія Олега Ляшка», де був у списку Гольцов, має 4 депутати. Разом у них є 27 із 34. Там «УКРОП» ще набрав 4 мандати та «Свобода» 3. Коли владу ділитимуть, напевне, їх до уваги не братимуть. Хоча, все може статися. Навіть те, що ці люди владою й подавитися можуть.

Будемо чекати.

Петро Кобевко
P.S. Увага! У матеріалі використана пряма мова учасників подій як літературний образ, а не як факт.

peredplata