Святий Миколаю, поверни мені тата (листи діток)

За період, відколи точиться війна на сході України з російсько-фашистськими загарбниками, уже загинуло майже 2100 українських воїнів. В основному це юнаки та чоловіки продуктивного віку. Їм би хліб вирощувати, дітей виховувати, дівчат і дружин кохати. А вони віддали Україні все, що найдорожче мали від Бога, – життя. Прощення Путіну і його фашистам не буде. Їм не простять ні люди, ні Бог. Їм не простять діти-сироти, батьків яких забрала війна.

Святий Миколаю, поверни мені тата (листи діток)

Напередодні великого і світлого дитячого свята Дня Святого Миколая малеча пише листи йому і щиро вірить у диво. Діти просять у чудотворця миру та спокою. А ті, хто втратив найдорожчу людину, – аби повернув її додому. Вони вірять, що це можливо.

У селі Владичне Хотинського району в дитсадку вихователі допомагали писати листи дітям.

Вразило прохання 5-річного Владика Томнюка: «Повір мені Святий Миколаю, я був дуже слухняним, бо не хотів засмучувати матусю. Я залишився за старшого у сім’ї, поки татко захищав Україну на Сході. Він – герой. Святий Миколаю, послухай дитину, зроби так, щоб ніколи не було війни. Тоді мій татко завжди буде вдома, а матуся ніколи не плакатиме. Я знаю, що простій людині це виконати не під силу, але ти можеш все. Нічого не клади мені під подушку – просто залиши мого татка вдома, а він сам купить мені трактор, а братику – потяг».

Цього листа до Святого Миколая опублікувала районна газета. Як і десятки інших прохань.

А один малюк написав Миколаю дуже незвичного листа. Він попросив його покарати нерозумних дядьків, що розв’язали війну, на якій вбивають дітей.

«Шкода, Святий Миколаю, що ти не злий, а добрий, – пише хлопець. – Якби ти розізлився дуже і гримнув би Путіна своїм посохом по лобі, а Плотницького і Захарченка нижче спини, то вони б війну не вели і людей би не вбивали…»

peredplata