Нардеп Бурбак пропонує депутатам Чернівецької облради починати реформи з себе

Нардеп Бурбак пропонує депутатам Чернівецької облради починати реформи з себеЗа попередньою інформацією цього тижня відбудеться сесія Чернівецької облради 7-го скликання. Головним питанням буде розгляд та прийняття бюджету області на 2016 рік. Про це на своїй сторінці у \”facebook\” пише нардеп Максим Бурбак.

Нагадую, що парламент прийняв рішення щодо скорочення чисельності депутатів місцевих рад, яке було успішно проведено та закріплено результатами місцевих виборів, проведених в жовтні 2015 року. Відповідно чисельність крайового парламенту складає 64 депутати. Логічно, що скоротивши майже вдвічі чисельність депутатів, відпадає потреба в такій кількості працівників апарату.

Проектом передбачається 4 млн 283 тисячі гривень на утримання апарату облради, з них 3 млн 528 тисяч гривень фонд оплати праці. Пропоную депутатам скоротити на 50% штатну чисельність працівників апарату облради із збереженням фонду оплати праці, відповідним зменшенням кількості приміщень, що використовуються та видатків на їх утримання. Працівників призначати найбільш кваліфікованих за результатами конкурсу.

Нові кадри будуть більш мотивовані, тому що будуть отримувати більшу зарплатню за ефективніші результати роботи. Ну й головне – скоротити посаду заступника голови облради. В попередньому скликанні облрада, в складі 104-х депутатів, довший час працювала з двома членами Президії. Певно можливо ефективно працювати 64-м депутатам і з одним заступником голови.
Звісно рішення за депутатами. Однак, реформи треба починати з себе.

peredplata