Чернівецький залізничний вокзал потрапив до 15 найгарніших в Україні

Чернівецький залізничний вокзал потрапив до 15 найгарніших в УкраїніВорота міста. Так зазвичай називають вокзали.
Адже часто саме залізнична станція – це перше, що бачать гості, які приїздять на екскурсію, у справах чи до родичів у місто. Інколи вокзал можна побачити тільки мигцем, з вікна потяга, прямуючи до зовсім іншого міста. Та краса чи оригінальність споруди можуть залишитися у пам’яті надовго. В Україні – вдосталь вокзалів, які були зведені більш ніж 100 років тому. Багато і таких, що постали кілька років тому, та в оригінальності не поступаються спорудам з історією.

IGotoWorld.com зробив добірку найкрасивіших вокзалів України. Цікаво, що навіть у маленьких містах є такі \”ворота міста\”, яким можуть позаздрити і мешканці міст-мільйонників.

Деякі залізничні станції навіть варті того, щоб провести в них екскурсію. Адже багата історія \”воріт міста\” часто приховує факти, які будуть цікавими туристам не менш, ніж розповіді про колишніх місцевих правителів та їхні ошатні оселі. Вокзали бачили мільйони і мільйони людей, пам\’ятають безлічі їхніх життєвих історій. Більшість з них не відобразилися на сторінках книг.

Отож ТОП-15 найкрасивіших вокзалів:

Дніпропетровський вокзал
Залізнична станція Жмеринка
Куп’янськ-Вузловий вокзал
Залізнична станція Кривого Рогу
Вокзал у Козятині
Київський залізничний вокзал
Луцький вокзал
Львівський залізничний вокзал
Ніжинська станція
Одеська залізнична станція
Ужгородський вокзал
Харківський залізничний вокзал
Чернівецька залізнична станція
Чернігівський вокзал
Станція Шепетівка

Чернівецький вокзал ввели в дію 1909 році. Зведений у стилі модерн, вокзал нагадував святилище язичницької богині Іріди, яка гостинно зустрічала гостей. Не бракує тут і християнських символів – янголята були покликані символізувати гостинність буковинців. Відбудовували вокзал після Першої світової війни. Востаннє реставрація станції пройшла у 1999 році.
Джерело: Букправда

peredplata